Diverses entitats treballen perquè els sensesostre tinguin un enterrament digne

Gràcies a La Barca de Caront i Arrels, 180 persones sensesostre han pogut rebre el seu últim adeu acompanyats

Gràcies a diverses entitats, els sensesostre poden rebre un enterrament digne | Arrels Fundació

Només a la capital catalana, més de 900 persones dormen al carrer perquè no tenen un lloc on resguardar-se ni família a prop que els pugui ajudar. Totes aquestes persones tenen problemes de salut a causa de les condicions a les quals estan exposades, i per desgràcia, també pateixen les conseqüències de la mort. Com que són persones sensesostre, malauradament la solitud també els acompanya en els últims moments de la vida. Però gràcies a una associació que va sorgir el 2009, més de 180 sensesostres han pogut rebre el seu últim adéu acompanyats.

Segons el diari 'El Periódico', el grup de La Barca de Caront, format per un treballador i tres voluntaris, es coordinen amb els serveis funeraris i amb voluntaris d'Arrels, entitat que vetlla perquè ningú dormi al carrer, per tal de fer costat als difunts sensesostre durant el seguici fúnebre. L'últim dels casos ha estat el de José Hernández Pérez, que va morir dimarts de la setmana passada i gràcies a aquestes associacions ha pogut rebre un enterrament digne.

L’entitat declara que tothom té dret a morir dignament, acompanyat de les persones que estima, i en aquest sentit proclama que ningú sigui enterrat i acomiadat en soledat. El comiat de José Hernández ha sigut un gest de solidaritat d’una trentena de companys i voluntaris d’Arrels, i també la demostració que ningú ha de morir sol.


Comentaris

envia el comentari