IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diverses famílies d'immigrants van haver de pagar per poder ser ateses als centres hospitalaris de Catalunya

El Departament de Salut creu que és un error de protocol i tornarà els diners a les famílies

Comprovant de pagament de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. | Cadena Ser

La Plataforma per l'atenció sanitària universal ha denunciat que el sistema mèdic català ha cobrat a diversos immigrants i refugiats per ser atesos d'urgència en centres de Catalunya. Un dels casos que relata el portaveu de la plataforma, Carlos Losana, a la Cadena Ser, és d'una família de Veneçuela que va ser visitada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per un problema mèdic del seu nadó. Segons detallen amb un comprovant de pagament, l'hospital va cobrar 150 euros a la família per la visita. L'Hospital de Sant Pau també va protagonitzar un cas similar en què el passat mes de novembre un refugiat sirià va haver de pagar 207 euros perquè se l'atengués per un mal d'estómac.

En el cas de Tarragona, la germana del nadó i el pare, que també estaven en un procés gripal, no van voler ser atesos per no haver de pagar també 300 euros. Segons també informa Cadena Ser, l'hospital de Tarragona ha reconegut l'error i tornarà els diners a la família. Pel que fa a l'Hospital Sant Pau, també han recorregut que es va tractar d'un error humà perquè el personal que va atendre el malalt no coneixia els protocols, i que ja han anul·lat la factura que se li va cobrar. 

A Catalunya totes les persones, estiguin empadronades o no, tenen accés a la targeta sanitària i a l'atenció mèdica gratuïta i és per això que l'entitat no entén com aquestes famílies van haver de pagar per l'atenció mèdica. La llei del Parlament sí que obliga als turistes a pagar per ser visitats però en cap cas a les persones immigrades o refugiades. El Departament de Salut ha acceptat que no es van seguir els protocols i que s'estudiaran els casos per tal de poder retornar els diners pagats i evitar nous casos semblants. Creuen que els casos fins ara no superen els cinc.


Comentaris

envia el comentari