Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oscar Sánchez Zafra a la sèrie d'Orange TV ’Kosta'

Dol al cinema espanyol: Mor l'actor Óscar Sánchez Zafra

Amb tan sols 52 anys, va interpretar al teatre clàssics com 'El perro del hortelano' 'La vida es sueño', però també va fer pel·lícules com 'REC 2'

El món de la interpretació a Espanya ha rebut una trista notícia aquest diumenge. Lamentablement, es confirmava la mort de l'actor Óscar Sánchez Zafra quan tenia només 52 anys.

La notícia ha estat donada per Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC). Utilitzaven el seu compte de Twitter per anunciar la mort d'un dels seus membres més destacats dels últims anys.

I és que en ella segurament hagi representat els papers que més orgull li van donar i també més reconeixement entre el públic. A la CNTC se'l va poder veure en muntatges com 'La vida es sueño', de Calderón de la Barca o 'El perro del hortelano', de Lope de Vega. 

La companyia estatal s'acomiadava d'un dels seus membres amb un breu missatge en el qual mostrava el dolor per la seva pèrdua. «Lamentem enormement la terrible pèrdua de l'actor Óscar Sánchez Zafra, durant diversos anys molt vinculat a la CNTC. Mai t'oblidarem Oscar, DEP», escrivien.

També han volgut tenir un record a les seves xarxes socials la Unió d'Actors i Actrius. «Mor l'actor Óscar Sánchez Zafra. Descansa en pau», així s'acomiadaven d'ell els seus companys.

Un actor camaleònic que es va veure afectat per la pandèmia

Molts aficionats al teatre el recordaran per la seva imatge vestit amb robes del segle XVII, com es veia en la publicació de la CNTC. Però la veritat és que sempre va saber combinar aquests barrets d'ala ampla amb altres papers més moderns.

Com a molts altres actors, la pandèmia li havia marcat la seva vida laboral durant els últims mesos. Ell mateix explicava com es va veure afectat pels tancaments perimetrals amb la seva parella.

Els dos compartien la seva passió per les arts escèniques amb la seva pròpia companyia, Teatre Nòmada. Treballant amb ella els va enganxar les restriccions de mobilitat.

Treballaven a Astúries, però el tancament de fronteres els va agafar a la localitat gallega de Ribadeo. Cada tarda s'havia de desplaçar a Avilés per representar 'Maria Pineda' al teatre Palacio Valdés.

Ell tenia motius laborals per poder presentar el justificant per entrar a Astúries. Mentrestant, ella l'havia d'esperar durant els seus viatges, no només aquí sinó arreu del país.

Explicava com, en el dia en què es va confirmar el tancament, no van tenir més remei que dormir al seu vehicle. Va ser a la zona d'Isla Pancha, abans de trobar un allotjament fix a Ribadeo.

Va relatar les seves gestes d'aquells dies a la premsa local. «Aquesta és la nostra aventura diària. Tenim funcions a Ciudad Real, Viladecans i Barakaldo..., però estem bé, gaudint de cada funció, que és un èxit», afirmava.

Apassionat de teatre, però també amb aparicions a la petita i gran pantalla

És cert que el gran públic no el relacionarà per un gran paper en la televisió o al cinema. Però això no vol dir que no es deixés veure en aquests mitjans audiovisuals.

Principalment va fer pel·lícules petites com 'Marsella' de Belén Macías o 'El mundo alrededor' d'Alejandro Calvo-Sotelo. Potser la seva pel·lícula més taquillera va ser 'REC 2', la segona part de la saga de zombis de Jaume Balagueró i Paco Plaza.

A la televisió els pot sonar la seva cara per breus aparicions a 'Hospital Central', 'La casa de papel', 'Cuéntame cómo pasó' o 'Los hombres de Paco'. Un dels seus últims papers va ser a la sèrie internacional 'Kosta.The Paradise'.

Sobre aquesta producció amb Finlàndia, destaca com li estava suposant potser el seu últim gran repte professional.

«Tenim més a veure del que sembla els del món de teatre i els de la tele, els de Finlàndia i els d'Espanya. I pel que fa als idiomes, és al·lucinant que en una mateixa seqüència es parli anglès, francès i finès. Però això enriqueix i et fa estar atent», explicava en una entrevista.