Una dona ensenya a Facebook la quantitat de bacteris que hi ha en un assecador de mans

No t'has d'espantar perquè la pell i tot el que ens envolta està cobert de microbis
Imagen de archivo de un secador de manos de un baño público.
Imatge d'arxiu d'un eixugador de mans d'un lavabo públic | Cedida.

Als eixugadors de mans s'acumulen milers de bacteris, però probablement no havies vist una imatge com la que ha publicat Nichole Ward al seu compte de Facebook. Tot i això, sembla que sigui un aparell bastant net perquè la majoria dels qui l'utilitzen no entren en contacte amb aquest, ja que només cal ficar les mans a sota perquè surti l'aire calent.

 

Nichole va ser molt clara i va explicar la realitat: «D'acord, esteu preparat per perdre el cap? Això d'aquí és el que ha crescut en una placa de Petri després de pocs dies. Vaig ficar la placa oberta a un eixugador de mans d'un lavabo públic durant tres minuts. Sí, tan sols durant tres minuts. Mai t'eixuguis les mans en aquestes coses. Aquesta és la varietat de fons i bacteris patògens que giren al voltant de les teves mans quan ho fas. I creies que sorties amb les mans netes... de res».

  

 

 

Tres dies d'observació

L'autora de la imatge va estar durant tres dies observant la placa de Petri, un recipient utilitzat en microbiologia per experimentar amb microorganismes, després d'exposar-la a l'eixugador al llarg de tres minuts.


«Això tan sols ho publico per conscienciar a tothom, no per inculcar pors», aquesta era la seva intenció, però molta gent s'ha espantat en veure la imatge. De fet, ha estat compartida més de 570.000 vegades i les reaccions dels usuaris són molt variades. Davant la situació, alguns fabricants han saltat per defensar l'equipament.

No t'has d'espantar

La pell està coberta de microbis i tot el que ens envolta en té. Tanmateix, això no sempre s'ha de considerar com una cosa dolenta perquè aleshores no podríem fer ni tocar res.
Per conèixer realment si un eixugador de mans pot causar-nos alguna malaltia, primer s'han d'analitzar certs aspectes. Un dels passos a seguir és identificar els seus patògens i quants podrien disseminar-se a l'aire.Comentaris

envia el comentari