La dona de Pedro Sánchez és acusada de no tenir títol per treballar de professora

Es dubta que pugui treballar de docent sense tenir un títol oficial de grau universitari o llicenciatura

Pedro Sánchez i la seva Begoña Gómez en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i la seva Begoña Gómez en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La família de Pedro Sánchez no descansa tranquil·la. Després d'arribar al càrrec de president del Govern espanyol, la seva vida ha estat estudiada encara més al detall, i no només la seva, sinó la de la seva dona, Begoña Gómez. Després de generar-se polèmica entorn a les noves tasques que tindria la nova «primera dama» espanyola, ara ha aparegut un escàndol encara pitjor.

Sembla que alguns mitjans de comunicació indiquen que Begoña no té cap mena de títol oficial per tal de poder exercir de professora a la Univerdidad Complutense de Madrid. Després d'investigar el seu currículum, ha sortit a la llum que la dona de Pedro Sánchez que no tindria els requisits acadèmics per ser docent d'aquesta universitat madrilenya.

Demanen estudiar el cas de Begoña Gómez

Begoña Gómez no hauria obtingut la titulació oficial pertinent per poder impartir classes d'un màster propi que forma part de l'oferta acadèmica de la UCM. De fet, la dona del president del Govern espanyol no tindria aquesta titulació ni capo altre grau o màster equivalent.

Actualment, és la coordinadora del màster del qual imparteix classes, el de Direcció de Fundraising sense Ànim de Lucre. A més, compagina aquesta feina amb la de l'Institut Empresa, on s'ha incorporat recentment després que el seu marit fos escollit substitut de Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez i la seva Begoña Gómez en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i la seva Begoña Gómez en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

De fet, Gómez va estudiar Màrqueting en una entitat privada que no exigia nota de selectivitat per poder fer el grau. Però per haver-se llicenciat o tenir un grau oficial en Màrqueting, hauria d'haver estudiat en una universitat. És per aquest motiu que, tot i que les classes que ofereix al seu màster són de caràcter propi, hauria de tenir un títol oficial perquè està treballant en una universitat.

Els motius pels quals sí que podria ensenyar sense títol oficial

És per aquest motiu que ja hi ha persones que estan demanant públicament explicacions a la Complutense de Madrid, com per exemple un exalumne i un professor associat. Però podria ser que la dona de Sánchez sí que pogués exercir la docència sense cap mena de problema.

Segons l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y la Acreditación, Aneca, els títols propis no estan controlats de la mateixa manera que els títols de caràcter oficial, i per tant, aquest professorat podria formar part del fixatge de professionals d'una universitat per la seva experiència laboral, sense tenir el títol oficial.


Comentaris

envia el comentari