Rocío Carrasco posant seriosa

Una dona, a punt d'entrar a presó per Rocío Carrasco

Rocío Carrasco es pot cobrar una altra nova víctima

Rocío Carrasco sempre destaca i no només als platós de televisió. L'última víctima que es cobra la filla de la Jurado pot acabar a la presó. És una funcionària del servei d'atenció a víctimes de maltractaments.

La treballadora, segons sembla, va consultar de manera irregular l'expedient de la dona de Fidel Albiac al sistema informàtic de violència de gènere. Això li pot sortir molt car, ja que s'enfronta a una possible condemna de tres anys i mig de presó.

Aquesta dona, que va xafardejar l'historial de Rocío Carrasco, és acusada dels delictes de descobriment i revelació de secrets. També hi proposen una multa econòmica de 5400 euros, la inhabilitació durant sis anys i el pagament de les costes del procés.

La treballadora va consultar aquest expedient «sense cap justificació» el 23 de març de l'any passat. Per això va utilitzar les contrasenyes que tenia habilitades per a la seva feina. Així ho recull l'escrit d'acusació del fiscal.

Primer pla de Rocío Carrasco.
Rocío Carrasco durant una de les seves últimes intervencions. | Telecinco

Asseguren que va tenir accés a «informació i dades reservades» tant de la filla de la cantant com d'Antonio David Flores. El contingut d'aquests fitxers «no eren coneguts públicament». Entre altres coses incloïa telèfons, adreces personals, data d'alta del cas, data de la denúncia o mesures judicials adoptades.

La delegació de Delictes Informàtics de la Fiscalia de València va obrir diligències contra diversos funcionaris. Va passar el mes d'octubre passat. Tots ells havien consultat de manera indeguda les dades de la famosa.

Van denunciar a set treballadors, però aquests no serien els únics. Van descobrir casos semblants en altres punts.

Rocío Carrasco va provocar molta curiositat entre els treballadors públics. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sueca, a València, va obrir judici contra aquesta funcionària. En qualsevol cas, hi ha causes semblants obertes als jutjats de Moncada, Catarroja, Alzira i Ontinyent.

No saben quines eren les intencions de l'acusada. Va accedir a aquesta informació només per curiositat o amb intenció de treure algun tipus de benefici a l'assumpte. Qualsevol dada que pogués treure d'aquell expedient tindria molt d'interès per als mitjans de comunicació.

Es diu que Rocío Carrasco no ha dit tota la història, que amaga alguna cosa. A la televisió no va poder dir tot el que li va passar mentre va estar amb l'exguàrdia civil.

Fotomuntatge d'Antonio David Flores i Rocío Carrasco
L'acusada va accedir a dades privades de Rocío i Antonio David. | Catalunya Diari

La notícia que havien accedit al seu expedient es va conèixer el mes de juny passat. Justament en aquell temps, la dona de Fidel era a la televisió perquè Telecinco estava emetent els capítols de la seva docusèrie, i era el tema més tractat als programes del cor.

Rocío Carrasco encara no s'ha pronunciat

Rocío Carrasco encara no ha dit res sobre aquest tema tan polèmic. Des de la distància veu com una dona pot acabar a la presó per xafardejar uns documents sobre ella.

La Conselleria de Justícia va obrir expedient als treballadors i els va apartar de manera temporal de les seves funcions. Tots ells feien la seva feina a l'àrea d'atenció a víctimes de violència de gènere.

La filla de la cantant, mentrestant, continua amb els seus projectes professionals. Fa uns dies va participar en l'homenatge que se'l va rendir a la Jurado a Madrid, on es van reunir artistes molt importants.

Tot això mentre Rocío Carrasco segueix pendent de Telecinco. Ja ha gravat la segona temporada del seu documental, però està esperant que li confirmin la data d'estrena. Tot apunta que haurà d'esperar un temps.