IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Dormir una hora de migdiada pot rejovenir el nostre cervell fins a cinc anys

Així ho revela un estudi realitzat amb 3.000 persones adultes

Imatge d'arxiu. | Cedida

Segons un estudi realitzat a la Xina, dormir un total de 60 minuts pot ajudar-nos a manetener nostre cervell cinc anys més jove. American Geriatrics Society detalla els resultats de la investigació realitzada a 3.000 persones de més de 65 anys entre els quals un 60% va assegurar que dormia migdiada d'entre 30 i 90 minuts. La mostra va haver de realitzar problemes matemàtics bàsics i proves de memoria.

Com a conclusió, la mateixa revista afirma que les persones que dormen normalment una hora van realitzar millor les proves que les que no ho feien. De fet, les habilitats dels homes i dones que van assegurar no dormir 60 minuts eren entre quatre i sis vegades menors que els que descansaven una hora.

«La funció cognitiva s'associa significativament amb les migdiades. Les comparacions van mostrar com a persones que dormien una migdiada moderada tenien més coneixement general que les persones que no dormien o feien migdiades excessivament llarga», ha explicat l'encarregat de la investigació, el doctor Juanxin Li.


Comentaris

envia el comentari