Dos anys de lluita: Així va ser la dura batalla d'Álex Lequio contra el càncer

El jove empresari ha mort als 27 anys

Àlex Lequio en una imatge presa del seu compte d'Instagram
Álex Lequio ha estat dos anys lluitant contra el càncer | Instagram

Han estat més de dos anys de lluita però finalment Álex Lequio ha acabat perdent la batalla contra el càncer . Des que se li va detectar el març de 2018, han estat molts mesos de diferents tractaments, visites a especialistes als Estats Units i a Espanya, recaigudes... Fins que finalment ha mort a la clínica Quirón de Barcelona.

Com va començar tot i els primers mesos als EUA

Va ser per una simple estrebada a la seva esquena el març de 2018 quan tot va començar per Álex Lequio. Es va despertar una nit pensant que era una ximpleria, però la realitat és que va passar 6 hores sense que remetés aquest dolor.

La seva mare Ana Obregón explicava, al programa 'Volverte a ver', que li van detectar el càncer quan es va sotmetre a «una petita cirurgia amb anestèsia». «A les 12 va entrar en un quiròfan pensant que no tenia res i a les dues de la matinada va venir el metge i em va dir que tenia un tumor».

A partir d'aquí, a l'abril decideixen traslladar-se als Estats Units per començar el tractament. El dia 11 d'abril entrava, acompanyat dels seus pares i la seva xicota, al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, un dels centres millors centres a escala mundial.

Allà va començar un tractament de radioteràpia de protons, que la mateixa Ana Obregón va confirmar no existeix al nostre país. Van començar uns mesos durs a Nova York on el jove va estar acompanyat en tot moment dels que més l'estimaven, com la seva mare que es va traslladar al país nord-americà.

 

Setembre de 2018: Primeres bones notícies

Després de les primeres batalles, el 15 de setembre de 2018 va rebre la primera bona notícia. El tractament estava sent efectiu i podia iniciar una nova fase.

Així des de Nova York, es va traslladar a Nova Jersey. Allà va començar el que ell mateix va definir com «una nova i primmirada etapa del tractament». Aquesta va ser molt breu, perquè el seu cos va respondre molt bé i per fi va poder fer allò que tant desitjava: tornar a Espanya.

Volta a Espanya i nous tractaments

Els seus més anhelats desitjos es complirien el 27 de setembre de 2018. Va ser llavors quan els paparazzis van poder captar la imatge de l'Álex Lequio i Ana Obregón somrients sortint de l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez.

En aquells dies tot semblava anar de meravella. Tanta era la seva millora que no va dubtar a tornar a fer vida social en la seva arribada a la capital espanyola. El 17 d'octubre d'aquell mateix any feia la seva primera aparició pública en la inauguració d'un restaurant de Madrid.

Van ser també durant aquests mesos a Espanya que va tenir lloc la continuació de la seva lluita iniciada als Estats Units. Primer en una clínica especialitzada de la Universitat de Navarra, per on va passar l'octubre de 2018 i va començar amb la químio, i després a l'hospital Quirónsalud de Barcelona, on es va posar en mans de doctor Balsega el gener de 2019.

El març de 2019, la primera victòria contra el càncer

«El malson per fi ha acabat», així ho anunciava Ana Obregón el 15 de març de 2019 al programa 'Land Rober Tunai Show' de la televisió gallega. L'actriu confirmava que la quimioteràpia, que estava rebent a Navarra,  arribava a la seva fi i que era «tot un èxit».

Recaigudes al llarg de 2019

El primer contratemps va tenir lloc el 29 d'abril, quan va haver d'ingressar en un centre hospitalari durant un breu període de temps. Només dos mesos després, el 19 de juny, va tornar a ingressar encara que ell mateix explicava que «no és res greu i la meva família aquesta amb mi».

El dur cop va arribar el 10 de setembre. Llavors sí que es va confirmar que patia una recaiguda de la seva malaltia. Álex Lequio tornava a la casella de sortida i iniciava un nou tractament el Quirónsalud de Barcelona.

Els seus últims mesos de lluita

Els últims mesos van tornar a ser de dura lluita per Álex i la seva família. El 18 de febrer tornava a recaure i passava uns dies hospitalitzat a la Ruber Internacional de Madrid.

Durant l'inici del confinament,el jove empresari va estar descansant al costat dels seus éssers estimats a la seva residència de la Moraleja. Finalment, però, un nou contratemps el va obligar a viatjar a Barcelona, on ha acabat morint a la clínica Quirón.


Comentaris

envia el comentari