Primer pla del cuiner Alberto Chicote

Dos restaurants catalans tanquen les portes després de la visita d'Alberto Chicote

Els restaurants es van veure obligats a tancar després de l'emissió del programa

La majoria de cadenes de televisió actualment estan apostant pels programes culinaris. 'Masterchef', 'Pesadilla en la cocina' o 'Joc de Cartes' en són alguns exemples. I és que recentment, van tancar dos establiments que van participar en un d'aquests programes culinaris, de la mà del xef Alberto Chicote. 

El cuiner Madrileny va emetre, juntament amb la productora i la cadena, el primer episodi de 'Pesadilla en la cocina' a finals de 2012. Tot i que el format estava basat en l'estatunidenc Ramsay's Kitchen Nightmare', Chicote va aconseguir un format que va agradar a l'audiència i que ha anat prosperant durant més de dotze anys.

Una situació límit en els establiments

Chicote tanca aquest dijous, setze de febrer, una temporada plena de nous reptes, establiments a la vora de l'enfonsament i cuiners que han fet posar els nervis de punta al xef madrileny. I tot i que ell ha fet tot el possible per salvar les situacions a les quals s'enfronten els establiments, són diverses, les vegades que els locals han acabat tancant poc després de la seva visita. Els esforços de Chicote no sempre han aconseguit l'èxit.

Així és, alguns dels establiments de restauració que ha visitat en el seu programa no han assolit remuntar, tot i el canvi de menú i la reforma que l'equip s'encarregava de fer al local. No obstant això, són molts els que segueixen en actiu gràcies als consells del xef i han pogut resoldre les difícils situacions a les quals s'enfrontaven. A Catalunya, han estat dos els restaurants que van haver d'abaixar la persiana.

'Vivaldi' i 'Tarantella', els dos restaurants tancats

El restaurant 'Vivaldi', situat a Barcelona, era un dels locals amb millors ressenyes per part dels clients a internet. Ubicat al centre de Barcelona, va haver d'abaixar la persiana dos anys després de l'emissió del capítol.

Segons s'ha pogut saber, el restaurant va tancar a causa de problemes econòmics que no van aconseguir solucionar. El dia que es va emetre aquest programa, més de tres milions de persones es van quedar enganxades a la televisió en veure les dificultats d'aquest establiment.

Imatge del programa on va sortir el restaurant Vivaldi
Imatge del programa on va sortir el restaurant 'Vivaldi' | La Sexta

Un altre restaurant italià i ubicat a Barcelona va ser el segon que va tancar. Aquest establiment amagava una història trista del seu pas pel programa. Chicote va arribar com a última esperança pel matrimoni format pels propietaris del local, Nicola i Carmen, que per aquells moments no travessaven el seu millor moment.

Els deutes que tenien acumulats, es va sumar la mort del pare del propietari just la nit abans de la reobertura. Tot i que l'experiència va ser bona, no van poder fer res per remuntar el negoci.

Imatge del propietari de Tarantella amb Chicote
Imatge del propietari de 'Tarantella' amb Chicote | La Sexta

No obstant això, són molts els restaurants que gràcies a l'ajuda i els consells del cuiner madrileny continuen donant menjar a moltes persones.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp