IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dos sindicalistes de la CGT estan 15 anys sense treballar a l'Ajuntament de Jerez de la Frontera

El consistori assegura que es tracta de casos «puntuals»

Els dos sindicalistes eren empleats de l'Ajuntament de Jerez de la Frontera. Foto: lainformacion.com

L'Ajuntament de Jerez de la Frontera ha obert un expedient disciplinari a diversos representants sindicals per possibles faltes greus, entre ells a dos membres de la Confederació General de Treballadors (CGT), un jardiner i un conductor, que presumptament no haurien anat al seu lloc de feina durant quinze anys, segons explica lainformacion.com.

Davant d'aquesta situació, se'ls hi va comunicar per escrit fins a dues vegades que havien d'incorporar-se als seus llocs de feina. Unes notificacions que van respondre també per escrit on reconeixen obertament que era veritat i que la seva absència laboral «obeïa a un acord tàcit de fa més de quinze anys amb els diversos governs municipals». Un dels dos treballadors ha acceptat tornar i ja s'ha reincorporat, mentre que l'altre ha presentat un escrit on notifica l'acumulació d'hores sindicals d'altres companys en la seva persona. Tot i així, el govern municipal considera que és «insuficient per poder alliberar-se totalment de treballar durant la resta de l'any».

Els membres del consistori també han reconegut que «no sabíem ben bé que feien. El conductor no tenia cap funció assignada i el jardiner, evidentment, no tallava les plantes». A més, també han explicat que un altre representant del mateix sindicat figurava que estava treballant quan participava d'activitats sindicals, fet que feia impossible controlar el nombre d'hores sindicals i les laborals. El govern municipal ha assegurat que es tracta de casos «puntuals» entre els treballadors i membres dels sindicats de l'Ajuntament.


Comentaris

envia el comentari