IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dr. Oetker obtindrà el 50,7% de les accions de Freixenet

Valora l'empresa en 500 milions d'euros, però no executarà la compra fins després del 21-D

El consentiment per part de la majoria dels accionistes de Freixenet permetrà a l'empresa Henkell, el grup vinícola que pertany a Dr. Oetker, apoderar-se del control de més del 50% de la productora de cava, convertint-se en el màxim accionista de l'empresa, per sobre del president d'honor, José Ferrer, qui disposa del 43% del capital.

Amb la compra que realitzaran a tres dels germans Bonet Ferrer, tots excepte José Luis Bonet, així com a la família del vicepresident Enrique Hevia, el gegant alemany acumularà el 50,7% del total de les accions, requisit que havia exigit per confirmar l'oferta presentada i executar l'adquisició de la major part de la propietat de Freixenet.

Dr. Oetker va realitzar l'oferta valorant, inicialment, el valor del 100% de la marca de Sant Sadurní d'Anoia en 500 milions d'euros. No obstant això, portarà a terme unes noves auditories que condicionarien el preu final que oferiria als accionistes, en les quals es valorarà la situació de l'empresa, així com les seves bodegues i existències.
 

Pendents de Catalunya

Sembla que, a banda de la informació que recapti l'auditoria, la decisió d'Henkell també va supeditada a la situació que es viu a Catalunya. D'aquesta manera, l'operació no es concretarà fins una vegada superada les eleccions del 21 de desembre, doncs de ser els partits sobiranistes qui mantenen el poder, la companyia alemanya podria canviar de decisió pels dubtes que viu el país.

Per Dr. Oetker, que Catalunya continuï formant part de la Unió Europea és un element imprescindible per poder executar l'operació, doncs els registres indiquen que el 80% dels seus productes són exportats arreu del món, arribant a més de 140 països, on serà clau mantenir una bona relació internacional des de la seu central de l'empresa.

Des de Freixenet es confirma la frenada de les ventes que s'ha viscut en les últimes setmanes, patides especialment a Catalunya, on lluny de considerar-ho un boicot a la marca, conscients que els dubtes sobre si continuar al territori després del 21-D no han agradat a la societat, consideren que el motiu es deu a la reducció la inversió en oci, a causa de la crisi política.


Comentaris

envia el comentari