El dramàtic naixement del primer fill de María Zurita: «Estava coberta de sang»

La neboda del rei emèrit ha relatat la dura i traumàtica experiència

María Zurita en el hospital Nuestra Señora del Rosario, Madrid
María Zurita a l'hospital Nuestra Señora del Rosario, a Madrid | CatalunyaDiari.cat

María Zurita ja gaudeix de les seves primeres setmanes com a mare, després que el passat 28 d'abril hagi donat a llum al seu primer fill. I ho va aconseguir després de sotmetre's a un tractament d'inseminació especial. L'embaràs es va desenvolupar amb normalitat, però les complicacions van aparèixer quan el petit va picar a la porta abans de l'esperat. 

I és que l'aristòcrata va patir un despreniment de placenta, i que va obligar l'equip mèdic a realitzar-li d'urgència una cesària. Ara, després d'unes quantes setmanes, Zurita ha explicat a la revista 'Hola' com va viure el moment, que confessa que li va resultar molt dur i traumàtic perquè la vida dels dos estava en perill. «Passava uns dies a casa de la meva amiga Cristina Durán. Vaig despertar la meva amiga a les quatre i mitja de la matinada, molt espantada», ha relatat. 

Els metges van donar-ho tot per salvar la mare i el fill

Gairebé al moment van acudir a l'hospital Nuestra Señora del Rosario de Madrid, on es va iniciar un dels episodis més dolorosos de la vida de la cosina del rei Joan Carles I. «Em vaig adonar que estava coberta de sang. No sabia què estava passant. Em vaig llevar, vaig encendre la llum, i vaig veure que era sang», ha assegurat.

Posteriorment, i ja al quiròfan, va sentir una impactant frase: «Intentarem salvar la mare i el nen». A continuació, l'últim que recorda és que va obrir els ulls i va veure que estava a la Unitat de Cures Intensives (UCI). 

María Zurita relata su dura experiencia en la revista '¡Hola!'

María Zurita a la portada de la revista '¡Hola!' | ¡Hola!

 

Problema rere problema

Va ser allà on va poder veure els seus familiars, que la van tranquil·litzar assegurant que tot havia anat «bé». Tot i això, el seu nadó continuava ingressat a l'UCI, i els metges es negaven a deixar-la veure'l. «Era tot molt immadur. El nen va a l'UCI, i a mi no me'l volen ensenyar. Em donaven excuses...jo vaig entendre que al nen li passava alguna cosa», ha continuat María. 

I va ser així, ja que, com a conseqüència del despreniment de la placenta, el nadó havia patit cops. «L'úter es contrau i aixafa el nadó», ha indicat. Però això no va ser tot, ja que, el petit Carlos havia nascut amb un buf al cor, i uns dies després del seu naixement va patir una parada cardiorespiratòria. Amb tot, María i la seva ginecòloga van prendre la decisió de traslladar el petit a l'hospital de La Paz, on va arribar de matinada amb un equip mèdic de cinc persones. 

El van batejar en el mateix hospital

Davant la gravetat de la situació, i els temors per la vida de Carlos Zurita de Borbó, la cosina del rei Felip VI va decidir fer-li el baptisme en el mateix hospital. El seu pare va decidir fer-ho quan encara es trobava a la incubadora. «Una amiga nostra tenia una ampolla amb aigua del [riu] Jordà. El meu pare es va posar unes gotes al dit, i el va batejar».  

Finalment, i després de passar dotze dies de gran angoixa, va poder abraçar el petit per primer cop. «D'alguna forma, sabia que era la seva mare», ha relatat Zurita, que ha confessat que va agafar el nadó, i just llavors va deixar de plorar i li va agafar el dit. Ara, molt feliç, la dona assegura que tornaria a passar per una experiència com aquesta «una i mil vegades». «Veig a Carlitos i ja la meva vida és ell», assegura. 


Comentaris

envia el comentari