Primer pla de Rocío Carrasco seria en una imatge del 2020

Dues claus per entendre la derrota de Rocío Carrasco davant del seu fill David Flores

Rocío Carrasco ha estat condemnada per l'impagament de la pensió al seu fill David Flores Carrasco

Aquesta setmana coneixíem la notícia que Rocío Carrasco era condemnada a pagar 13.200 € al seu fill David per l'impagament de la pensió en els darrers 5 anys. A més d'una multa de cinc euros diaris durant sis mesos, l'equivalent a 900 euros.

David Flores va interposar aquesta querella el 2021 per l'impagament de la pensió de 200 euros des del gener del 2018. La defensa dels advocats de Rocío Carrasco al·legava que la filla de 'La més gran' no va poder fer front a la pensió del seu fill, ja que tenia embargats els seus béns. Tot i això, aquesta raó no va ser admesa pel jutge.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La derrota de Rocío Carrasco ha aixecat tota mena de dubtes . Entre elles, alguns plantegen la diferència entre el tractament d'aquest judici pel que fa a les conteses legals de Rocío Carrasco i Antonio David Flores.

Rocío Carrasco, condemnada: les claus per entendre la decisió

El 28 de juny passat, Rocío Carrasco evitava el cara a cara als jutjats després de no haver estat notificada, encara que el seu advocat sí que era present. David Flores optava per retirar l'acusació particular i decidia no ser part del judici.

Rocío Carrasco posant somrient amb una samarreta que té estampada una imatge de la seva mare, Rocío Jurado
Rocío Carrasco ha estat condemnada per l'impagament de la pensió al seu fill | @ModaPerea, Twitter

Finalment, un mes després de la data plantejada, 28 de juliol, va tenir lloc el judici. La sentència ha estat clara: Rocío Carrasco ha estat condemnada a una multa de 900 euros i haurà d'indemnitzar el fill amb 13.200 euros.

David Flores Carrasco va decidir viure amb el seu pare i abandonar el sostre que compartia amb Rocío Carrasco. Per això, la filla de 'La més gran' havia d'abonar la pensió mínima amb agreujant, 200 euros mensuals.

L'impagament d'aquesta pensió també comportava la pena de presó fins a un any. Això era una cosa a què David Flores es va negar expressament i va rebutjar la petició d'un any de presó que demanava el Ministeri Públic. El jove deixava clar que només volia rebre la pensió que portava sense passar-li des de feia 5 anys i mig.

Finalment, Rocío Carrasco ha estat condemnada a pagar el seu fill. Després de conèixer aquesta notícia, són moltes les especulacions que s'han llançat i, sobretot, els dubtes que desperta el cas en qüestió. Hi ha dues claus fonamentals per entendre millor aquesta resolució i, en especial, la rapidesa amb què s'ha donat la sentència.

D'una banda, n'hi ha que parlen sobre l'empadronament de David Flores una vegada que se'n va anar a viure amb el seu pare. Però això no eximia Rocío Carrasco de passar-li la pensió.

Imatge de la família Flores sortint del Jutjat pel judici de Rocío Carrasco contra ells
El judici es va celebrar el 28 de juliol passat | GTRES

Un altre punt important és el tractament que se li ha donat a aquest judici i que dista molt pel que fa als altres fronts legals que Rocío Carrasco manté amb Antonio David. Cal destacar que cada procediment judicial és diferent i que, a causa de la complexitat de cada cas, els temps són molt diferents.

La condemna de Rocío Carrasco desperta tota mena d'opinions

Alguns consideren que la sentència a favor de David Flores és desproporcionada i que, possiblement, Carrasco recorri a l'Audiència Provincial de Madrid. D'aquesta manera podria aconseguir una revisió del cas. Per això caldrà esperar si, finalment, en última instància, el cas es revisa i es decideix si aquesta sentència és correcta o no.