Dues dotzenes de grans superfícies apujaran salaris a més de 240.000 empleats

La patronal Anged -que inclou IKEA, Carrefour i El Corte Inglés, entre d'altres- accepta un acord amb els sindicats per pujar un 2,5% els sous aquest any i un mínim d'un 1% fins al 2020
Carrefour és una de les superfícies que pujarà el sou als seus treballadors | Carrefour

  

Aquest acord beneficia uns 240.000 treballadors de les empreses integrades a Anged: AKI, Alcampo, Apple, Bricomart, C & A, Carrefour, Conforama, El Corte Inglés, Cortefiel, Costco, Electro Depot, Eroski, Fnac, Hipercor, Ikea, Leroy Merlin, Media Markt, Toys'R'Us, World Duty Free i Worten. A més de veure elevats els sous, els treballadors de les grans superfícies també veuran rebaixada la seva jornada anual des de les 1.798 fins a les 1.170 hores a l'any a partir del 2018, el que indirectament implica una millora salarial de l'1,56%.

 

El Corte Inglés també forma part d'aquest acord | EP

 

Quant als caps de setmana, es reduirà el nombre de diumenges i festius a treballar del 55 al 34% en les zones d'obertura generalitzada (aquelles en què el comerç té llibertat d'horaris), amb el que treballaran només 23 diumenges i festius a l'any. En el cas d'obertura no generalitzada, es baixa el nombre mínim de dies treballats de 9 a 7 diumenges i festius, segons explica 'Voz Pópuli'. No obstant això, per a proporcionar majors ingressos o capacitat d'augment d'hores, els empleats podran treballar més diumenges i festius amb «estricte caràcter voluntari» i cobrant hores extres pagades amb un plus d'entre el 20 i el 30%, depenent del tipus de contracte del treballador.