Sálvame ha rebut crítiques pel tractament del cas Wanninkhof

Dur cop a 'Sálvame': «Voleu reobrir una guerra que porta 22 anys enterrada»

El programa ha rebut durs atacs per aprofundir en el cas de Rocío Wanninkhof

El cas de Rocío Wanninkhof torna a ser d'actualitat després de l'estrena del documental que narra el duríssim testimoni de Dolores Vázquez.  Coneguda com a Loli pel seu cercle més proper, va ser injustament acusada d'haver assassinat una noia de dinou anys filla de la seva exparella, Alicia Hornos. En aquell moment, totes les pistes l'assenyalaven i va acabar empresonada sense haver comès el crim. De fet, fins i tot ella mateixa arribava a dubtar dels seus propis actes, tal com explica al documental.

Belén Esteban al plató de Sálvame
Belén Esteban al plató de Sálvame | Telecinco

Va ser l'assassinat d'una altra noia, Sonia Carabantes, que va aportar les pistes necessàries per ajudar a solucionar el cas. El responsable d'aquest crim era Tony King, un anglès conegut com «l'estrangulador de Holloway» que havia fugit del seu país buscant refugi a la Costa del Sol. King va acabar reconeixent davant del jutge els dos crims i tres agressions sexuals més a Màlaga, delictes pels quals va ser condemnat a 53 anys de presó.

No obstant això, malgrat haver sortit exculpada, Dolores Vázquez ha hagut de continuar lluitant fins a l'actualiat amb l'estigma d'haver estat jutjada com l'assassina de Wanninkhof. De fet, Alicia Hornos segueix pensant que ella va ser qui va assassinar a la seva filla. Així, la trama continua generant polèmica, per la qual cosa 'Sálvame' ha rebut grans crítiques per atrevir-se a aprofundir en els detalls del cas.

Sálvame, objecte de crítiques per aprofundir en el cas de Wanninkhof

El programa de tertúlies ha deixat un lloc per comentar aquesta impactant història, i fins i tot s'han atrevit a contactar amb una altra de les protagonistes, la mare del llavors xicot de Rocío, Antonio José. En un primer moment, el jove va ser el principal sospitós d'haver comès el crim. De fet, la policia va ser especialment dura amb ell per aconseguir treure-li una confessió, una cosa que, actualment, la seva mare encara no perdona.

Dolores Vázquez i Rocío Wanninkhof en una imatge
Dolores Vázquez va passar 18 mesos a la presó per un assassinat que mai va cometre | LND

«El que li van fer al meu fill no es fa», lamenta Charo, que assenyala Alicia Hornos com a responsable del mal que va patir Antonio. La pressió policial només es va aturar després que Dolores Vázquez fos acusada de l'assassinat de Rocío.

Sigui com sigui, la gosadia de 'Sálvame', que ha remogut el dolor de les víctimes, ha provocat una gran onada de crítiques a les xarxes socials. Un usuari ha dedicat un text punyent al programa, acusant-lo de «buscar una guerra que feia vint-i-dos anys que estava enterrada». «No teniu límit, qui pararà això? Qui dirà prou? Els col·laboradors no us adoneu que esteu fent la pitjor història de la televisió? Ja n'hi ha prou. Fins i tot amb assumptes tan greus!», lamentava.

L'espectador, a més, ha afegit que els col·laboradors no tornaran a treballar i seran recordats «com les escombraries més grans de la televisió».  Un altre usuari ha assegurat que «us esteu passant 200 pobles». «Fins on sou capaços d'arribar, eh? Els col·laboradors, qui sou? Drogadictes: Alonso, Belém, Kiko...», ha assenyalat. «Fàstic. Sou branques d'una productora i ho pagareu, com tot a la vida», ha conclòs.

Primer pla de Jorge Javier Vázquez parlant en un plató de Telecinco
Jorge Javier Vázquez ha estat atacat amb els seus companys | GTRES