IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La dura mesura que vol dur a terme la Guàrdia Civil contra Rajoy

Els agents es queixen de les condicions dels allotjaments que «no compleixen els estàndards mínims de salut i higiene» en el treball

Vehicles policials al costat d'un dels vaixells que allotja els milers d'agents desplaçats a Barcelona
Vehicles policials al costat d'un dels vaixells que allotja els milers d'agents desplaçats a Barcelona | CCMA

Fa unes setmanes el Sindicat Unificat de la Policia Nacional feia una queixa de les «condicions miserables», que estaven patint els agents allotjats al port de Barcelona. El Sindicat considerava —també—, que una de les obligacions del govern espanyol és vetllar i protegir a qui «defensa l'estat de dret». Tal com ho va informar ‘TV3’, els policies enviats a Catalunya prendrien «mesures», si les condicions no milloraven. En un comunicat es queixaven de les «condicions d'habitabilitat indignes», i davant el «menyspreu continuat», advertien que utilitzarien «totes les mesures de pressió». Tal com ha informat ‘TV3’, aquest dijous, 2 de novembre, als cossos policials «se’ls ha esgotat la paciència». Ara en aquesta queixa s’hi ha afegit les vuit associacions del cos de la Guàrdia Civil —AUGC, AEGC, ASESGC, UniónGC, UO, IGC, APROGC i IGC—. Aquestes, estudien les mesures per «denunciar davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, el Parlament Europeu la situació humiliant», dels agents destinats a Catalunya des del setembre.

Han demanat al director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, «una reunió urgent», per resoldre els problemes, com la durada del desplegament, la incertesa sobre la seva finalització, la suspensió del règim de jornada i permisos o la previsió inexistent dels relleus. Els agents també es queixen de les condicions d'allotjament que, «no compleixen els estàndards mínims de salut i higiene en el treball». Reclamen «la falta de pagament» de totes les compensacions promeses o de les indemnitzacions pels serveis prestats. A causa de tot l'esmentat, les associacions asseguren que aquestes circumstàncies generen «intranquil·litat, desmotivació i sentiment d'engany» entre els agents dels cossos de seguretat de l'Estat, i exigeixen mesures immediates que «cal solucionar».

Els vaixells que allotgen agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil des del setembre al Port de Barcelona continuaran atracats als molls de la capital catalana fins al 17 de novembre. Cal recordar que, en un principi, el govern espanyol va justificar el moviment d'efectius a Catalunya amb l'argument que formaven part de l'operatiu que havia d'evitar la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. L'estada, però, s'ha anat allargant fins al punt que el Ministeri d'Interior ha renovat en diverses ocasions el contracte d'estada al port. Cal recordar també que l'allotjament dels agents, causa malestar entre la plantilla, fins al punt que l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils va demanar fa unes setmanes un «relleu urgent» dels desplaçats.


Comentaris

envia el comentari