Eduardo Inda, demandat per falsificar i manipular notícies

L'excap de recerca de 'OKdiario' assegura que va modificar titulars dels seus articles sense el seu consentiment

El periodista Eduardo Inda | Europa Press

Eduardo Inda ha estat demandat per l'excap de recerca de 'OKdiario', Francisco Mercado, per manipular i falsificar articles periodístics fins al punt de «fregar o aconseguir la mentida, injúria o calúmnia». Segons revela 'Público', la demanda de «reclamació de quantitat per rescissió de contracte per la clàusula de consciència» aniria dirigida al periodista i també a l'empresa Dos Mil Palabras SL, editora del mitjà digital.

Mercado va intentar aconseguir una indemnització pel seu cessament voluntari «per evitar seguir danyant el seu nom i prestigi periodístic en publicar-se articles que falten a la veritat amb la vinculació del nom i signatura». Segons la versió del demandant, Eduardo Inda i el seu cap de redacció, Juan Antonio Jiménez, haurien manipulat els articles sense el consentiment ni l'autorització dels periodistes que els signaven.

Segons apareix a la denúncia a la qual ha tingut accés 'Público', l'excap de recerca de 'OKdiario' «podria citar desenes d'articles manipulats per l'adreça de OKdiario». De fet, s'arriben a detallar cinc casos concrets, sent el més destacat la falsa imputació de què Pablo Iglesias va cobrar de Veneçuela en un paradís fiscal. També es troben informacions que asseguraven que el president de la Confederació Nacional d'Associacions Automobilístiques tenia tripijocs a la DGT o la invenció d'un missatge pòstum de Rita Barberá l'endemà de la seva mort.


Comentaris

envia el comentari