El 20% de les barcelonines pateixen ansietat o depressió

El ritme de vida i el tipus de feina poden tenir molt a veure amb el seu desenvolupament

La ansietat afecta a un percentatge major de dones que d'homes. | Twitter

L'ansietat i la depressió són el cinquè trastorn crònic que més es detecta a la ciutat de Barcelona. Concretament, una de cada cinc dones, el 21,8%, declara que pateix alguna d'aquestes dues malalties segons apunta l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). La mateixa agència ha fet públiques aquestes dades que s'han recollit a través de l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA).

Segons el diari 'El País', en aquest tipus de trastorns és on més s'evidencia la diferència entre un gènere i l'altre. La quantitat de dones que pateixen aquestes malalties duplica la dels homes, que representen un 11,9% del públic masculí total del públic. L'informe de l'ASPB apunta que no és només degut a les diferències biològiques sinó que és també «per les desigualtats associades als rols en el nucli familiar i en el món laboral» i que també pot dependre del tipus de feina.

A més, l'informe explica que, tot i que les dones solen viure més que els homes, la qualitat de vida d'aquestes és pitjor. Pel que fa a les dones, també predominen els dolors d'esquena, l'artrosi i la tensió arterial alta, i entre els homes, les malalties més comunes són la tensió i el colesterol alts, amb xifres per sobre del 20%.


Comentaris

envia el comentari