El Barça, la Patrulla Canina, Pokémon i Star Wars protagonitzaran les mones de Pasqua

Es vendran més de 700.000 mones aquesta Setmana Santa
Es vendran més de 700.000 mones aquesta Setmana Santa. | Europa Press / Gremi de pastissers de Barcelona

 

Les mones d'autor amb formes d'animals, jugadors del Barça, la Patrulla Canina, Pokémon, Star Wars, els Trolls i les nines Gorjuss protagonitzaran les mones de Pasqua que els padrins regalaran als seus fillols aquesta Setmana Santa. El Gremi de Pastisseria de Barcelona i de tota la seva àrea preveu que aquest any els catalans consumeixin unes 700.000 mones artesanals, 480.000 només en la demarcació de Barcelona, el que cosa suposa un 2% més respecte a l'any passat, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

A més, les vendes, que abans es repartien durant els dies de Setmana Santa, ara es concentren diumenge i dilluns de Pasqua, i la majoria de les comandes es produeixen per encàrrec. Com a novetat, les mones actuals s'han adaptat a les noves tendències de consum i aposten per una reducció de sucre en la típica de bescuit, mantega, gemma, xocolata i fruita confitada.

 

Els pastissers han destacat que en l'elaboració de cada mona dediquen al voltant de tres hores de feina entre crear els motlles, tallar els patrons per formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les.