El CAP Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat es mobilitza contra les retallades en sanitat

El seu manifest s’està fent viral a la xarxa

Personal sanitari, metges i infermers del CAP Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat estan difonent per la xarxa un manifest que s’està fent viral. Sota el títol 'La necessària rebel·lió dels metges', els professionals es posicionen contra les retallades en el sector, convidant a sumar-s’hi a tots els qui treballen en la sanitat pública.

Denuncien que «l’atenció als pacients està deteriorant-se per les retallades que s'han fet a la sanitat pública els últims anys, especialment a l’atenció primària», determinant que estan molt a prop del «col·lapse físic i mental». Per aquest motiu, segons informa 'Crónica global', s’han engegat diferents accions. D’una banda, s’ha formalitzat una queixa a la conselleria de Salut, a l’Institut Català de Sanitat i a la Direcció d’Atenció Primària del lloc i, d’altra banda, s’ha iniciat una campanya a través de la plataforma Change.org que ja compta amb més de 300 signatures.

Tot plegat configura una iniciativa que sembla que ha estat ben acollida pels professionals d'altres centres de llocs com Viladecans, el Prat de Llobregat i Barcelona, que podrien estar preparant accions semblants, tot i que encara no s'han pronunciat sobre la qüestió.


Comentaris

envia el comentari