El cap de Mango a la Xina compra un edifici del barri de Collblanc per fer-hi pisos turístics

La immobiliària propietat de David Sancho Grau ha adquirit un bloc de pisos en aquesta zona de l’Hospitalet, obligant els inquilins a abandonar les seves cases en un termini màxim d’un any, segons ha avançat 'Crónica Global'

El director executiu de Mango a la Xina compra un edifici del barri de Collblanc de l'Hospitalet per fer-hi pisos turístics. | CatalunyaDiari.cat

Mentre que l’Hospitalet rep aquests dies més de 100.000 congressistes pel Mobile World Congress, els veïns del barri de Collblanc de l’Hospitalet veuen com l’auge de l'especulació i el turisme els obliga a marxar de les seves cases. És el cas dels inquilins del número 7 del carrer de Rosich, al costat del poliesportiu municipal Fum d’Estampa, que hauran d’abandonar les seves cases en un termini màxim d’un any. Segons ha informat 'Crónica Global', el motiu és la compra de l’edifici per l’empresa immobiliària Pyramid Shanghai, propietat del director executiu de Mango a la Xina, l’Índia i el sud-est asiàtic, David Sancho Grau, que presumptament pretén convertir els habitatges en pisos turístics.

  

«L’administradora ens va trucar fa uns mesos per dir-nos que no ens renovaven el contracte, que finalitza aquest mes de març», explica a CatalunyaDiari la Maria Garcia, inquilina amb el seu marit i els seus dos fills d’un dels sis pisos de l’immoble. «El problema és com sortir d’aquí, trobar alguna cosa econòmica a Barcelona és impossible, fins i tot a Collblanc, on hi ha lloguers de fins a més de 1.000 euros, cosa que no havia vist mai», lamenta la veïna del barri.


Segons expliquen els veïns, l’edifici sencer era propietat d’una dona que va heretar l’immoble en morir el seu marit. «Malauradament, l’administradora ens va explicar que la propietària no podia seguir fent-se càrrec de les despeses i el seu advocat li va recomanar vendre», diu Garcia, que fa uns cins anys que viu al pis, de poc més de 60 metres quadrats. «La nostra casa està feta pols i paguem quasi uns 500 euros mensuals per l'apartament, que només té dues habitacions, un bany, un saló menjador i una cuina», afirma Garcia.

L’octubre del 2016 els veïns van rebre una carta de l’agència immobiliària que administra els lloguers per comunicar-los que la societat Pyramid Shanghai passava a ser la nova entitat propietària de l'edifici. Una altra veïna afectada, que porta quasi tres anys residint a l’Hospitalet, ha asseverat que en el seu cas se li ha ofert una renovació del contracte de lloguer a canvi d’augmentar la quota mensual uns 200 euros.


El passat mes de desembre, el PSC, Ciutadans i dos regidors no adscrits van rebutjar en el ple de l’Ajuntament la totalitat d’una moció presentada per ERC que demanava la regulació dels habitatges d'ús turístic i la possibilitat d’establir una moratòria en la concessió de noves llicències fins, com a mínim, la seva entrada en vigor.


«A la nostra ciutat ja comencen a augmentar les queixes veïnals pels problemes que ocasiona alguns pisos turístics i sobretot els pisos d‘aquestes característiques que són il·legals», va assegurar el portaveu d’ERC, Antoni Garcia, que va afirmar que «la moratòria de Barcelona comença a fer efecte a les ciutats dels voltants».


En canvi, el tinent d’alcalde d’Espai Públic i regidor del PSC, José Castro, va asseverar que els pisos turístics a l’Hospitalet representen el 0,16% del parc d’habitatges, una xifra llunyana a les de la capital catalana. «No podem, no entrarem en una moratòria, en un pla especial, amb les problemàtiques reals que tenim a la ciutat. És a dir, en aquests moments ni aquesta activitat turística ens causa un greuge molt gran, ni tenim la situació de Barcelona», va sentenciar Castro. 


Comentaris

envia el comentari