IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cas Nadia crea desconfiança entre els donants a iniciatives solidàries

Durant el mes de desembre van baixar molt les donacions

La família de la Nàdia, en una imatge d'arxiu |

El cas Nadia ha perjudicat les iniciatives solidàries. Plataformes com Mi grano de arena o Giving Tuesday asseguren que les donacions van baixar al desembre, una de les èpoques més fortes de recaptació. I és que el frau creat pels mateixos pares d'aquesta nena ha causat certa desconfiança entre els donants de causes benèfiques.

Els pares de Nadia amb la seva filla | Arxiu

 

Com informava la presidenta de Real Dreams, la fundació que impulsa MiGranodeArena.org, Emilia Caralt a Catalunya Ràdio: «Sí que hi ha hagut un cert fre. En comptes de créixer a ritmes del 20%, hem crescut un 1% al desembre, però, després, el mes de gener ha continuat sent molt bo». Per la seva part, Ricard Valls, impulsor del Giving Tuesday, assegura: «La dinàmica que una família o un pare o una mare amb un fill malalt faci una iniciativa tendirà a créixer però és important que sempre estiguin vinculades a una a entitat gran».

La Nadia és una nena que pateix tricotiodistròfia, una malaltia estranya que en els casos greus pot provocar la mort. Els seus pares van mentir sobre l'estat de salut de la seva filla i, des del 2008, Fernando Blanco, pare de la nena, havia promogut diverses campanyes de solidaritat amb la seva filla, que ara té 11 anys. La família de la Nadia va aconseguir 918.000 euros a partir de donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques d'envergadura que, finalment, no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat, se n'havien gastat prop de 600.000. Els Mossos d'Esquadra van descobrir l'estafa el passat mes de desembre i el pare de la menor es troba a la presó per aquest cas. 


Comentaris

envia el comentari