YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Congrés es nega a instal·lar la capella ardent de Chacón al Saló dels Passos Perduts

Els serveis de Protocol del Congrés no ho van voler fer, a causa d'una «falta de temps»

Barreda ha parlat a 'Espejo Público' | cedida

Ni la mort de Carme Chacon no ha pogut enterrar la destral de guerra a la política espanyola. Segons 'ESdiario', hi ha un malestar «silenciós» al PSOE relacionat amb la mort de Chacón que avui ha sortit a la llum: José María Barreda, exsecretari del partit, s'ha atrevit a parlar a 'Espejo Público' d'Antena 3. Resulta que el Congrés no ha accedit a la intenció inicial dels socialistes d'instal·lar aquest dilluns la capella ardent de Carme Chacón a la cambra baixa i es va haver de fer a la seu de Ferraz com a segona opció.

Barreda ha explicat a 'Espejo Público' que «no hauria passat res» perquè la catalana havia ocupat la vicepresidència del Congrés durant la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. Tota la polèmica va començar diumenge a la nit quan es va conèixer la trista notícia i es van activar els protocols al Congrés i la Junta Gestora del PSOE.

Asseguren que la presidenta de la cambra, Ana Pastor, va parlar amb el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, i van acordar col·locar el fèretre al Saló dels Passos Perduts, malgrat que Chacón no era diputada en l'actualitat. Fins i tot els periodistes havien estat informats a través de WhatsApp i se'ls va dir que hi havia la possibilitat que la vetlla s'instal·lés allà a les 11.30 hores del matí.

Tot es va truncar quan els serveis de Protocol del Congrés es van posar en contra per «falta de temps» i segons Barrera, van posar tants impediments que va ser impossible col·locar-la allà. Així doncs, amb el temps a sobre i després de diverses converses, el PSOE va decidir que la vetlla quedaria instal·lada a la seu socialista de Ferraz a partir de les 13.30 hores, tal com va ser finalment. Tot i els impediments, Barreda ha agraït a títol individual d'Ana Pastor l'oferta del Saló dels Passos Perduts.


Comentaris

envia el comentari