El consum de llavor de poma pot ser nociu

Un estudi recent conclou que la llavor conté una substància química mortal: l'amigdalina

El consum de llavor de poma pot ser nociu. | Pixabay

 

Si parlem de salut una de les imatges més comunes és la d'una poma. No imaginem un fruit més sa, a més d'apreciar l'excel·lent sabor de les seves múltiples varietats. No obstant això, un article recent del National Geographic ens desvetlla que l'hàbit de menjar les llavors de la poma ens pot portar a la mort.

Aquesta fruita és un gran remei per combatre algunes malalties com el càncer. A diferència d'altres productes, no conté massa vitamina C i són riques en antioxidants. També es recomana la seva fibra, ja que té un efecte positiu sobre el cor i redueix el colesterol, per la qual cosa alguns experts recomanen menjar-les senceres. No obstant això, un estudi recent conclou que la llavor conté una substància química mortal: l'amigdalina.

Aquesta substància també es troba als ossos de les cireres, ametlles, préssecs i prunes, encara que en proporcions diferents. Si consumim habitualment la llavor de la poma, estem ingerint gran quantitat d'amigdalina, la qual cosa pot provocar dolors de cap o nàusees. Una quantitat considerable pot causar convulsions, pèrdua de consciència i fins o tot la mort.

Llavor de poma. | Pixabay

El nombre de pomes que cal consumir perquè l'efecte sigui fatal no ha estat calculat, però no deixa de ser sorprenent que una fruita tan sana pugui contenir una substància tan tòxica.


Comentaris

envia el comentari