IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cost de l'electricitat es veurà incrementat a Espanya els pròxims mesos

Els analistes adverteixen que el rebut de la llum podria encarir-se uns 100 euros aquest any

La gestió de la crisi de la llum està en mans del Ministre d'Economia, Álvaro Nadal | La Sexta

La situació de l'electricitat a Espanya ha estat qualificada d'«inquietant» segons fonts del Govern coneixedores de l'assumpte, el qual es veu greument afectat pels problemes de França, país amb el qual tenim una estreta relació energètica. Davant la por a una sobrecàrrega energètica, gairebé la meitat de les 58 centrals nuclears de França han deixat de funcionar amb normalitat des de la tardor, ja que van decidir combinar moments de producció regular, amb moments d'aturada. En canvi, segons informa 'El Confidencial', a Espanya s'està venent més energia de la que s'està comprant, el que provoca que inevitablement el cost de la llum pugi sense precedents. 

França ha confirmat recentment al Govern, que la revisió de centrals afectarà finalment a les 58, de manera que no hi haurà nuclears a França durant gairebé un any. Això ha provocat gran incertesa a la Moncloa sobre quant podria pujar el cost de la llum pròximament. Davant d'aquesta situació, el ministre d'Economia, Álvaro Nadal, assumeix coordinar ell mateix la gestió de la crisi de la llum, amb l'ajuda del Ministeri d'Energia.Com a solució a aquesta crisi, el Govern ha pensat en les energies renovables, però l'absència de pluja i vent impedeix la possibilitat d'una alta producció hidràulica i eòlica. Així doncs, s'han sol·licitat informes urgents a l'Agència Estatal Meteorològica, per conèixer les futures pluges i poder aplicar mesures que evitin l'increment de preus. Si es confirmen les previsions, que apunten que no hi haurà massa pluges aquesta primavera, els rebuts d'aquest any podran arribar a pujar un 50% més que l'any anterior en aquesta estació de l'any.

Davant la poca informació proporcionada des del Ministeri d'Economia, que només revela el desmoralitzador panorama que haurem d'afrontar, els analistes adverteixen que enguany el rebut de la llum podria encarir-se uns 100 euros. El megawatt hora costarà 91,8 euros diàriament de mitjana, superant els 100 euros a última hora de la tarda, amb un preu de 101,9 euros.


Comentaris

envia el comentari