El 'Diari de Terrassa' celebra Sant Valentí rient-se de la violència masclista

Els mateixos treballadors d'aquesta publicació han expressat el seu rebuig cap a la vinyeta

L'acudit sortia publicat al Diari de Terrassa el dia de Sant Valentí. | Cedida

El Diari de Manresa publicava una vinyeta amb motiu de la celebració de Sant Valentí que no ha trigat a causar polèmica. L'encapçalament del dibuix indica que és Sant Valentí i ensenya un jutge que pregunta a un acusat: «¿Per què va pegar a la seva parella?». L'altre home contesta: «Pensava que era el dia dels morats», en referència al dia dels enamorats. L'acudit banalitza un tema tan dur com és el de la violència masclista, que ha causat un gran debat ciutadà. 

Els primers a pronunciar-se han estat els membres del Servei de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa que, en un comunicat, qualificaven la vinyeta de «vergonyosa i lamentable» i afegia que «banalitzar sobre l'assassinat de més de 700 dones en els últims deu anys és indigne i miserable». Altes grups polítics com Podemos, el PSOE, ERC i la CUP també han mostrat el seu rebuig. Concretament, Podemos han dit que «fer broma sobre la violència masclista en la primera plana d'un diari és una irresponsabilitat gravíssima que no es correspon amb la funció social que han de complir els mitjans de comunicació».

Des de la CUP condemnen el dibuix i expressen que «no és admissible que en un diari com el de Terrassa, que vetlla per la qualitat de la democràcia i la fiscalització de les polítiques públiques, es banalitzi d'aquesta manera sobre la violència masclista i patriarcal». A més, els mateixos treballadors del diari han condemnat aquest acudit de mal gust i han fet public un escrit en el que expressen el seu «rebuig més contundent» i es desmarquen del perfil ideològic que «destil·la aquest acudit».


Comentaris

envia el comentari