IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El fiscal general de l'Estat investigarà Vidal i ell deixa l'acta de senador

Li demana que actuï en defensa dels «drets fonamentals dels ciutadans, la legalitat i el respecte a les institucions constitucionals»

El portaveu d'ERC al Senat, Santi Vidal | ACN

La Fiscalia General de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia Superior de Catalunya que obri diligències d'investigació sobre les declaracions de l'exjutge i senador d'ERC Santi Vidal on apunta possibles il·legalitats de la Generalitat durant el Procés. Segons una nota que ha fet públic el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, les manifestacions de Vidal fan referència a actuacions que «de ser certes suposarien una greu vulneració dels drets dels ciutadans», i per aquest motiu ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que obri diligències per «investigar els fets, en defensa de la legalitat, del respecte a les institucions constitucionals i en tutela dels drets fonamentals dels ciutadans». Ell mateix, segons informa Catalunya Ràdio, després de ser cridat a consultes a la seu d'Esquerra, ha anunciat que deixarà l'acta de senador «per no fer mal al Procés».

La fiscalia reacciona d'aquesta manera al contingut de les conferències —recollides pel diari El País— que el senador Vidal ha fet des del mes de novembre on, entre altres, assegura que la Generalitat de Catalunya ha obtingut de manera il·legal les dades fiscals dels ciutadans catalans. El Govern i ERC han desmentit Vidal. La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat «de manera rotunda i categòrica» les manifestacions de l'exjutge, que ha qualificat de «falses, molt greus i inacceptables». El portaveu d'ERC, Sergi Sebrià, ha assegurat que les declaracions de Vidal són «mentida» i fruit de «l'entusiasme».

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha estat el primer membre de l'executiu espanyol a reaccionar. En declaracions abans de participar en la reunió de ministres d'Economia i Finances de la UE ha apuntat que espera «que ningú estigui utilitzant les dades fiscals al respecte amb una finalitat política». El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha donat credibilitat a les manifestacions de Vidal, que «és una peça fonamental i una persona coneixedora de les interioritats d'aquest procés» i ha apuntat que demostren que s'han comès il·legalitats.


Comentaris

envia el comentari