IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern d'Ada Colau valora positivament la proposta del Barça del nou Camp Nou

Tot i agradar el projecte, el consistori barceloní reclama millores pel que fa a la mobilitat i reduir la superfície hotelera

L'aspecte que tindrà el nou Espai Barça. | F.C. Barcelona

El FC Barcelona ha presentat aquest divendres, 3 de febrer, la seva proposta urbanística per poder dur a terme l'Espai Barça, que inclou el nou Camp Nou, el nou Palau Blaugrana així com serveis, oficines del club i un hotel. La proposta s'ha fet pensant que sigui un espai obert que beneficiï no solament els socis i aficionats del club sinó els veïns del barri i la ciutat, de manera que suposa l'obertura completa del recinte, eliminant la tanca exterior i els desnivells actuals.

En aquest sentit, el club blaugrana ja treballa per aconseguir l'acord per a la modificació urbanística imprescindible per a la construcció de l'Espai Barça, recollida a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). L'Ajuntament espera aprovar-la inicialment abans d'acabar l'any, amb l'objectiu d'aprovar-se definitivament cap a finals del 2018, moment en què s'iniciarien les obres. La tinent d'alcalde d'Urbanisme ha valorat que és «un bon inici per treballar», però considera que cal millorar la mobilitat de la zona, ja que «els dies de partit es generen molèsties i problemes. Els veïns han de poder accedir als seus habitatges», ha aclarit. També ha demanat que no s'arribi als 14.000 metres quadrats per a la construcció de l'hotel que preveu el projecte, recordant el compliment del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT).

El nou Espai Barça

Amb la proposta, la ciutat guanyaria 14.000 metres quadrats de sòl, 18.700 de noves zones verdes i l'accés a un gran espai d'ús públic obert i sense tanques de més de 40.000. El FC Barcelona fa una inversió de 28 milions d'euros en vials i zones verdes de l'entorn i de 52 milions d'euros en el soterrament de la totalitat de l'aparcament per a la creació d'un espai de qualitat, que en total ocuparà 27,5 hectàrees. També augmenta en 63.600 metres quadrats el sostre edificable d'equipament per renovar el Camp Nou, construir el Nou Palau i les oficines, i 36.000 d'usos terciaris per a oficines externes i l'hotel. En total el projecte suposarà una inversió de més de 600 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari