El govern de Barcelona vol pactar un salari mínim de ciutat de 1.000 euros

Aposten per una reforma legal que permeti una negociació entre Generalitat, ajuntament i agents econòmics

Ada Colau vol pujar el salari mínim a la ciutat de Barcelona  | cedida

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha instat aquest divendres patronals, sindicats i administracions a pactar un salari mínim de ciutat o de l'àrea metropolitana que no estigui per sota dels 1.000 euros. «No ens podem permetre que ningú a Barcelona guanyi menys de 1.000 euros per la seva feina, i a partir d'aquí pot ser més», ha defensat Pisarello durant la inauguració de la jornada «Viabilitat i repercussions de l'establiment d'un salari mínim de ciutat».

En tot cas, el tinent ha recordat que de moment aquesta és una competència estatal, alhora que ha remarcat que les administracions no poden substituir la negociació col·lectiva. És per això que ha apostat per una reforma legal, de l'Estatut dels treballadors, que permeti una negociació entre Generalitat, ajuntament i agents econòmics.

Per això s'aposta per crear un grup de treball que estima establir un salari mínim de 1.048 euros a l'àrea metropolitana i de 1.088 euros a la ciutat de Barcelona per a satisfer les necessitats bàsiques i viure dignament. Pisarello ha apuntat que per portar endavant aquesta iniciativa, el primer de tot és que les administracions siguin «creïbles». A més, ha recordat que s'està a punt de signar un decret d'alcaldia per incorporar clàusules socials, com premiar a les empreses que paguin per sobre dels convenis establerts.


Comentaris

envia el comentari