El govern espanyol augmentarà els sous dels treballadors públics

S'apujarà el salari dels 3,5 milions de treballadors públics un 1%

S'apujarà el sou als treballadors públics. | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol ha decidit augmentar un 1% els salaris dels aproximadament 3,5 milions de treballadors públics que actualment hi ha a l'Estat espanyol. Aquesta xifra s'ha aprovat aquest dimarts 28 de març a la modificació del pressupost del Senat per aquest any. Segons el portal 'Voz Pópuli', la Mesa del Senat ha acordat incorporar al projecte l'increment de l'1% en les retribucions dels senadors i del personal que presta serveis a la cambra alta.

Tant el Ministeri d'Hisenda com la Direcció General de la Funció Pública han convocat per aquesta mateixa tarda la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, en què es tancarà definitivament les xifres de la convocatòria d'oferta d'ocupació pública i l'increment salarial dels treballadors públics. També en seran partícips d'aquesta convocatòria els sindicats, les comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

A la reunió del passat dimecres en el marc de la Mesa General, però, fonts sindicals van assenyalar que la negociació estava «embussada» en matèria salarial. Els sindicats consideren que l'augment de la retribució als treballadors públics hauria de ser igual o superior a l'1,2%, la xifra que l'executiu preveu per a l'IPC (índex general de preus de consum) del 2017. Amb això, els sindicats reclamen al govern espanyol la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors públics, ja que l'any 2010, les xifres van baixar fins a un 5%, i es van mantenir a aquest nivell fins i tot l'any següent.


Comentaris

envia el comentari