El govern espanyol veta els Mossos en la lluita antiterrorista europea

També s'oposa a què l'Ertzaintza participi en la coordinació comunitària

Els Mossos, vetats pel govern espanyol a Europa | CME

L'increment del terrorisme gihadista a Europa exigeix la participació de totes les forces policials, però el govern espanyol no ho veu així. Segons explica 'Crónica Global', l'executiu de Mariano Rajoy continua vetant els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza en la coordinació de la lluita antiterrorista europea, mentre que l'Europol no hi veu cap inconvenient.

«En el marc de la Constitució espanyola es va optar per què determinades comunitats autònomes poguessin comptar amb els seus propis cossos de policia integral, així que tant l'Ertzaintza com els Mossos d’Esquadra són policies integrals al País Basc i Catalunya respectivament, amb plenes competències també en matèria de terrorisme i crim organitzat, compartides amb el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil», explica Àngels Bosch, presidenta d'EuroCop, organització que agrupa els sindicats policials més importants d'Europa.

Des d'Europa afirmen que el que volen és que es respecti la legalitat i el reglament de l'Europol, que ja contempla que alguns països europeus compten amb cossos de policia descentralitzats, i per tant, entén que diferents cossos participin en matèria de seguretat per facilitar l'intercanvi d'informació i la rapidesa en l'actuació. En aquest sentit, altres països com ara el Regne Unit o Bèlgica també demanen la participació de diferents forces policials. Àngels Bosch ha declarat que «de moment, s'han de conformar amb la informació que els transmeti el funcionari de torn del Ministeri de l'Interior en l'oficina d'enllaç de Madrid».


Comentaris

envia el comentari