El Govern pagarà 1.000 euros mensuals als 3.725 aturats que participin al programa Treball i Formació del SOC

Treball, Afers Socials i Famílies destinarà enguany 40 milions d’euros a la iniciativa, un 25% més que l’any passat

Imatge de la roda de premsa | CatalunyaDiari.cat

 

La Generalitat, els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya han signat aquest dimecres un acord perquè els 3.725 aturats que participin en el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya cobrin un salari mínim de 1.000 euros al mes. El SOC destinarà 40 milions d’euros al programa, un 25% més que durant l’any anterior, per finançar el salari brut dels treballadors, les pagues extraordinàries i les cotitzacions a la Seguretat Social. Els treballadors seran contractats per entitats locals catalanes per a feines d’entre sis i dotze mesos de durada que no siguin estructurals i percebran una indemnització de dotze dies per any treballat en finalitzar el contracte.

  

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha valorat durant la roda de premsa que l’objectiu de les administracions i sindicats signants de l’acord és «la inserció laboral efectiva i amb un treball digne» dels aturats que participin en el programa Treball i Formació, a través de guanyar experiència i capacitació en el decurs del programa. Per això, Bassa ha afirmat que el programa anirà destinat especialment als col·lectius més vulnerables, com els aturats majors de 55 anys o les persones que estiguin a punt d’esgotar la renda mínima d’inserció, especialment les dones amb càrregues familiars.

Durant la seva intervenció, el vocal de la Comissió de promoció econòmica i ocupació de l’ACM, Isidre Serra, ha afirmat que les entitats municipalistes volen donar resposta amb iniciatives com el programa Treball i Formació a les demandes dels ciutadans com a administració més propera. Per la seva banda, la presidenta de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Federació de Municipis de Catalunya, Esther Pujol, ha assenyalat que totes les administracions estan d’acord en què l’atur és un dels principals problemes del país i que treballaran fins que la desocupació es redueixi a un nivell tècnic.

Igualment, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha celebrat que aquesta política es basa en donar una resposta a l’atur des del sector públic i s’ha mostrat esperançat que les persones que participin en el programa es puguin incorporar a llarg termini a les plantilles de les administracions locals on desenvolupin la seva feina. Igualment, ha destacat que el salari de referència de mil euros mensuals que preveu el programa sigui un precedent com a percepció mínima per als acords que signi la Generalitat en un futur.

Per últim, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha celebrat l’acord, però ha recordat que això no exhaureix les demandes dels sindicats per millorar la situació dels treballadors en el context actual. El líder de CCOO de Catalunya ha recordat la situació de precarietat laboral que pateixen una part dels treballadors en el mercat de treball i ha apuntat que aquest programa «no resol, però intercedeix» en aquesta «realitat» de l’economia i la societat catalanes.


Comentaris

envia el comentari