El grup xinès Thunder Power invertirà 80 milions d'euros a Catalunya i crearà 200 llocs de feina

Crearà un centre d'enginyeria i de recerca sobre el cotxe elèctric

Prototip del cotxe elèctric que Thunder Power vol desenvolupar a Catalunya. | TV3

Thunder Power és una companyia xinesa amb seu a Hong Kong que començarà a fabricar cotxes elèctrics a la Xina i que invertirà 80 milions d'euros a Catalunya per començar la seva expansió al mercat europeu. Així ho ha anunciat l'empresa avui , 30 de març, en una visita de la delegació catalana al país asiàtic on han viatjat una quarantena d'empresaris catalans i alts representants institucionals, com ha explicat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. En aquest mateix anunci, Thunder Power també ha presentat el prototip del vehicle que vol comercialitzar, un cotxe de gamma alta que utilitzarà energia elèctrica, tal com ha avançat TV3.

Amb la seva arribada a Catalunya, l'empresa obrirà un centre d'enginyeria i recerca del cotxe elèctric entre finals del 2017 i principis del 2018, i crearà 200 llocs de feina. Aquest centre se sumarà així a les instal·lacions que l'empresa ja té a Itàlia, en un intent per potenciar la seva expansió al mercat europeu amb la comercialització d'aquest nou vehicle elèctric.

Si l'empresa es decidís en un futur a ampliar la fabricació del vehicle i transportar algun centre fora de la Xina, Catalunya seria una de les candidates per acollir les noves instal·lacions, segons ha informat la Generalitat. En cas de ser així, Thunder Power crearia 1.000 llocs de feina addicionals que se sumarien als 200 que es crearan amb el pròxim centre d'enginyeria.

Prototip del cotxe elèctric que Thunder Power vol desenvolupar a Catalunya. | TV3

Comentaris

envia el comentari