El Ingenio inicia una campanya a Verkami per no haver de tancar el negoci

La històrica botiga va ser fundada l’any 1838

Interior de l'establiment | CatalunyaDiari.cat
 
El Ingenio és una històrica botiga de Barcelona situada al barri gòtic de Barcelona que es caracteritza per la seva singularitat: ven capgrossos, màgia i joguines. Compta amb 179 anys d’existència però, tot i així, ara està passant per un difícil moment econòmic. Necessita 15.000 euros perquè el negoci pugui seguir endavant i, per això, ha iniciat una campanya a través de Verkami.

L’actual empresari responsable de l’establiment, Pau Martínez, destaca a 'Crónica Global': «Tenim tres objectius: seguir regenerant les existències de la botiga i recuperar part de la inversió, recuperar peces antigues i capgrossos que tenen motlles que ja no existeixen i afegir més peces al taller [...] El Ingenio necessita més fons per recuperar els motlles perduts dels capgrossos i crear material pels clients».

Ell mateix, encarregat de la direcció d'El Rey de la Magia, també ha fet referència als qui col·laborin en el projecte: «Els mecenes no només rebran obsequis, sinó que col·laboraran a rellançar un temple de les arts escèniques de Barcelona que va estar a punt de desaparèixer». Té 38 dies per aconseguir 15.000 euros. De moment, en sumen gairebé 2.000.

Imatge d'arxiu | Cedida

Es poden aportar des de 15 a 11.500 euros i, en funció dels diners aportats, es poden gaudir de diferents recompenses. Així doncs, els mecenes podran disposar des de descomptes, bromes, entrades al teatre o caixes de màgia fins a un capgròs personalitzat, un curs de màgia o, inclús, una carpeta col·leccionista de Tàpies i Brossa. En aquest sentit, els responsables d'El Ingenio destaquen que existia una «gran amistat entre El Ingenio i el poeta Joan Brossa, de qui guardem valuosos records». Altres personalitats com Salvador Dalí, Els Comediants o artistes d'El Cirque du Soleil també han estat clients de la botiga.

Precisament per la seva importància, diferents institucions i entitats col·laboren per tal de fer reviure la botiga. Així doncs, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, la Grossa, la Fundació Joan Brossa, la Fundació Carulla, la Fundació Catalunya Cultura, Barcelona Activa, Atrápalo, l’Associació Catalana d’Il·lusionisme, la revista Proscenium, Addaura Teatre Visual, Sensograma i el teatre La Puntual participen al projecte.

Imatge d'arxiu | Cedida

Comentaris

envia el comentari