El «lleig» de la reina Letizia que ha molestat a diversos membres del PP

Senyalen que no ha estat present en actes de rellevància política

Imatge d'arxiu de la Reina. | Cedida

Ser reina d'Espanya no ha de ser fàcil, i menys en època d'insatisfacció amb la monarquia i també perquè la institució es troba sota el focus. Des del primer moment Letizia es va permetre tenir veu pròpia, com ara la primera vegada que, encara promesa, va tallar al príncep. El seu afany de protagonisme ha continuat durant aquests anys i segons La Vanguardia, Felipe ha anat deixant enrere la manera de regnar del seu pare. En moments de canvi, Felipe VI s'ha proposat emfatitzar el seu paper com a cap de l'Estat i això deixa d'alguna manera més indefinida a la Reina.

El seu paper segons la Constitució és ser la consort del Rei i fer-se càrrec de la regència en cas necessari. Pel que fa al dia a dia té el paper de representar a la corona i no a la prefectura de l'Estat. Per aquest motiu la Zarzuela va decidir que Letizia no estigués present en actes de rellevància política, com sí que feia la reina Sofia, que considerava que era la seva obligació.

Per aquest motiu no va estar present fa unes setmanes en la presa de possessió del president del Govern que va tenir lloc a Zarzuela. Per aquest motiu molts creuen que hi ha un desistiment de funcions per part de la Reina que no ha agradat ni a ella mateixa ni a algun sector del PP. Aquests han qüestionat el seu paper i s'ho haurien pres com un desfavor malgrat que ella no escull on va i és l'equip de la Zarzuela que ho fa per la Reina.


Comentaris

envia el comentari