El lloguer de pisos a Catalunya és el més car de l'Estat

Juntament amb Madrid, són les regions que menys variació han vist en els preus

Imatge d'arxiu d'un pis de lloguer | CatalunyaDiari.cat

La comunitat més cara per llogar pisos a dia d'avui és Catalunya, on una casa val 939 euros de mitjana al mes. Madrid, per darrere de Catalunya, els ofereix a uns 880 euros de mitjana i el País Basc a uns 849. En canvi, Extremadura és la comunitat més barata per fer-ho, ja que els habitatges de 80 metres quadrats estan taxats en 369 euros al mes. Per darrere de les Illes Balears, Catalunya i Madrid, doncs, són les regions que menys variacions han vist en els preus del lloguer de pisos, un 8,2% de variació en ambdós casos.

D'altra banda, Aragó és la comunitat que registra el descens més gran en els preus de lloguer, ja que el valor del lloguer s'ha vist reduït en 338 euros durant els últims 9 anys. Tot el contrari passa a les Illes Balears, que esdevé la comunitat on menys han baixat les taxacions. Des del juliol del 2007, l'arxipèlag només ha registrat una rebaixa de cinc euros mensuals.

Segons el web 'Crónica Global', en l'àmbit estatal, el preu de l'habitatge de lloguer ha baixat uns 188 euros de mitjana, és a dir, un 24,8% des que el 2007 es va arribar al màxim de 810 euros al mes per un immoble de 80 metres quadrats. Segons un estudi de la web 'Fotocasa', el lloguer costava al febrer del 2017 uns 622 euros de mitjana i les xifres confirmen una recuperació després de l'augment de preus per la crisi del sector. 


Comentaris

envia el comentari