El metro de Barcelona arribarà a la Zona Franca el 2018

L’Ajuntament comprarà a la Generalitat edificis i solars per finançar el projecte

Imatge de la signatura de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han signat un acord de finançament que permetrà que la Zona Franca de la capital catalana compti amb dues parades de metro de cara al 2018. L'acord estableix la compra, per part de l'Ajuntament, d'edificis i solars per un valor de 44 milions d'euros, uns diners que la Generalitat destinaria íntegrament al finançament de les estacions de Foneria i Doc Cisell de la línia 10 sud del metro. Tot i això, les administracions continuaran negociant per tal que la línia acabi passant també per l'Hospitalet de Llobregat.

El consistori de Barcelona comprarà un paquet de béns immobles que pertanyen a la Generalitat i entre els quals destaquen l'edifici de l'antiga Llotja o Borsí del barri Gòtic i part de les antigues cotxeres de Borbó, que es destinaran a equipaments i habitatge públic. A més, l'Ajuntament comprarà una altra peça que encara no s'ha definit per tal d'arribar al cost de les dues estacions, calculat per uns 44 milions d'euros.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, han oficialitzat l'acord i han explicat que a partir d'ara, les prioritats se centraran a fer arribar la L10 a l'Hospitalet i en acabar el tram central de la mateixa línia. En el cas de l'Hospitalet no se seguirà la mateixa estratègia que Barcelona, però es preveu tenir un termini per a les seves noves estacions un cop comencin a realitzar les de Foneria i Foc Cisell. En aquest cas, el cost previst de les estacions és de 39 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari