IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Ministeri de Foment iniciarà aquest any la instal·lació d'ascensors a l'estació de Rodalies de Bellvitge

La Delegació del Govern central es compromet a una relació «bilateral» amb l'Ajuntament de l'Hospitalet

Foment iniciarà aquest any la instal·lació d'ascensors a l'estació de Rodalies de Bellvitge | Europapress

El Ministeri de Foment iniciarà aquest any les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de Rodalies de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, on s'instal·laran ascensors per facilitar l'accés al vestíbul i a les andanes. Així ho ha anunciat aquest dimarts el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, després de la reunió que ha mantingut a l'Ajuntament de l'Hospitalet amb l'alcaldessa Núria Marín.

Segons Millo, la millora de l'accessibilitat a l'estació de Bellvitge requereix de dos projectes: un per a la instal·lació dels ascensors, que ja està acabat, i un altre per modificar les vies ferroviàries, que és a punt de finalitzar-se. «Una vegada conclosos, procedirem a la licitació i l'adjudicació dels projectes i aquest mateix any es podrà veure l'inici de les obres», ha assegurat el delegat del Govern espanyol.

En la reunió amb l'alcaldessa s'han tractat altres temes, com la reivindicació de la ciutat perquè s'hi construeixi un túnel ferroviari, la necessitat de fer un millor manteniment de les vies de tren i el projecte del clúster biomèdic vinculat a la segona transformació de la Gran Via. L'alcaldessa Marín ha recordat que «la construcció del túnel ferroviari té un consens absolut a la ciutat i és una obra crucial per al futur de l'Hospitalet i per al funcionament de la xarxa de Rodalies, per la qual cosa és necessari un calendari per a l'inici de les obres».

Per la seva banda, Enric Millo ha explicat que en la reunió s'ha establert un mecanisme de diàleg permanent entre la Delegació del Govern estatal i l'Ajuntament amb la finalitat de mantenir una «relació bilateral» i fer seguiment dels temes que preocupen a la segona ciutat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari