IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

El Ministeri de l'Interior inverteix 1,6 milions d'euros en remodelar la presó de Brieva on ingressaria Iñaki Urdangarin

L'ex duc de Palma estaria en un pavelló aïllat amb cuina pròpia, saló menjador, banys, dutxa i una sala per a les trobades vis a vis

Iñaki Urdangarin entraria a la presó de Brieva a Àvila | Cedida.

El Ministeri de l'Interior ha invertit 1,6 milions d'euros durant els dos últims anys per remodelar la presó de dones de Brieva, a Àvila, amb la previsió que Iñaki Urdangarin entrés en aquesta presó. Segons informa OKdiario, el marit de la Infanta Cristina ocuparia el mateix pavelló aïllat que va ocupar en el seu moment l'exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán.

Aquesta secció de Brieva permet implantar un dispositiu personalitzat de seguretat, evitant que l'ex duc de Palma tingui qualsevol contacte amb altres reclusos perillosos. A més, allunyat de la resta de presos, Urdangarin podria comptar amb més privilegis i major discreció sense provocar protestes ni muntar cap aldarull. De fet, Luis Roldán tenia totes les facilitats en aquest pavelló i es podia moure lliurement amb els vuit policies que s'encarregaven de la seva vigilància.

La nau compta amb cuina pròpia, saló menjador, banys, dutxa i una sala per a les trobades vis a vis, a més de les dependències reservades per als vigilants. La principal queixa que va tenir Luis Roldán era que feia molt fred, pel que Institucions Penitenciàries ha realitzat una inversió d'1,3 milions d'euros per reformar el seu sistema de calefacció i aigua calenta. L'obra es va adjudicar al febrer del 2015 a Ferrovial i es van allargar fins a principis del 2016, quan va començar el judici del Cas Urdangarin.

Centre Penitenciari de Brieva | Cedida

 

A més de la renovació de la calefacció, també s'han invertit 323.000 euros en petites reformes de condicionament dels banys, reparació de la xarxa d'aigua corrent, substitució d'aixeteria, asfaltat de vials, pavimentació dels dos patis, substitució de desguassos, reparació de la coberta del pavelló esportiu, pintat d'escales i passadissos i reparació del mur exterior.

Si Urdangarin entra a la presó, no podrà gastar més de 100 euros a la setmana amb una targeta de crèdit, només podrà rebre una visita a la setmana de 40 minuts, no podrà fer més de deu trucades a la setmana i podrà tenir un vis a vis d'una hora amb la Infanta Cristina un cop al mes. Encara que la idea de posar-lo en un pavelló aïllat de Brieva seria poder permetre-li algun privilegi més.


Comentaris

envia el comentari