Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El missatge d'un nen de Girona que patia 'bullying' a la seva mestra

La víctima hauria patit vexacions per part dels seus companys durant tot el curs i hauria demanat ajuda als professors

El Departament d'Ensenyament investiga un possible cas d'assetjament homòfob a un nen de 9 anys que estudia en una escola pública de Girona. El cas l'ha denunciat l'Observatori contra l'homofòbia, que aquest dissabte el va posar en coneixement de la Generalitat. La víctima hauria patit vexacions i insults per part dels seus companys al llarg de tot aquest curs escolar. Segons fonts de l'Observatori, el menor va intentar demanar ajuda als professors, escrivint missatges als exercicis de classe. Després de tenir coneixement del cas, el Departament d'Ensenyament ha obert una investigació. La Generalitat està a l'espera que rebre un informe de l'inspector per esclarir què ha passat i decidir com actua.

El cas de presumpte assetjament per orientació sexual ha tingut lloc en una escola pública de la ciutat de Girona. No ha estat un fet puntual sinó que, segons denuncia l'Observatori, el menor de 9 anys portaria tot el curs patint vexacions i insults per part d'alguns companys de classe.

L'Observatori apunta que l'afer fins i tot hauria transcendit al professorat perquè la víctima deixava missatges als exercicis de classe. Per exemple, en dibuixos hi escrivia frases com «per favor, ajudeu-me», «tinc por» o «no em deixeu sol». En uns dels dibuixos es veia el menor rodejat de foscor en un racó del pati i a l'altra banda del foli, amb el fons blanc, alumnes jugant. A més, la mateixa mare del menor també va posar la situació en coneixement dels professors.

Per aquest motiu, l'Observatori critica que la comunitat educativa no hagi actuat amb suficient contundència per protegir el nen. Consideren que l'escola hauria pogut vulnerar l'article 11 de la Llei catalana contra l'homofòbia. Aquest article tracta sobre el deure d'intervenció i recull que «els professionals, si tenen coneixement d'una situació de risc o tenen una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d'orientació sexual» tenen «el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l'òrgan competent».

L'Observatori va denunciar el cas aquest dissabte passat davant la direcció general d'Igualtat. A partir d'aquí, van activar el protocol d'avís per a aquests casos i l'afer es va posar en coneixement del Departament d'Ensenyament. Fonts de la conselleria han confirmat que s'ha obert una investigació, i s'està a l'espera de l'informe per decidir quines mesures s'adopten.