El Nadal portarà a Catalunya 60.650 contractes temporals

L'empresa de recursos humans Randstad preveu un creixement de l'11,3% en la contractació per a la campanya de Nadal 2015-2016

Carrer Monterols de Reus, en plena campanya de Nadal   | CatalunyaDiari.cat

 

L'empresa de contractació Randstad preveu que, per a aquesta campanya de Nadal, es generin 60.650 contractes de treball a Catalunya. Comerç, hostaleria i logística i transport són els tres sectors que impulsen la contractació en aquesta època de l'any per l'augment del consum. Les bones perspectives de creixement econòmic de Catalunya, unides a l'evolució positiva del mercat laboral en els últims dos anys generen unes expectatives optimistes en termes de creació d'ocupació.

Pel que fa a la resta de l'Estat, es faran 338.000 contractes, un 11,5% més que l'any passat, quan es van signar 303.345 contractes. Aquest augment suposa que la campanya de Nadal del 2016 serà la millor de la història a Espanya, en termes de contractació. L'estacionalitat d'aquesta època de l'any genera un elevat volum de contractacions temporals, principalment. Vers l'augment del consum per les celebracions nadalenques, les empreses han de reforçar les seves plantilles avançant-se als pics de producció. En aquest sentit, les incorporacions solen començar al mes de novembre i s'allarguen fins al final del gener, ja que la campanya de rebaixes és un dels motors de la contractació durant aquest període.

Un dels aspectes més positius és que el creixement de la contractació s'ha produït a totes les províncies d'Espanya. Les previsions de Randstad apunten que Cantàbria, Andalusia i Aragó seran les regions que registraran un increment més gran respecte al 2015, seguides de les comunitats insulars. A l'altra banda, trobem regions com La Rioja, Múrcia o Comunitat Valenciana, amb increments d'entre el 2,5% i el 6%, la meitat de la variació en l'àmbit nacional, que se situa en l'11,5%.

L'experiència prèvia suposa, aquest any, un valor afegit, ja que aquest tipus de treball permet a les persones aturades tornar al mercat laboral, independentment del període de temps que hagin estat sense feina. Però l'experiència no és l'únic requisit. En un entorn cada cop més competitiu, les companyies demanen perfils professionals amb orientació comercial i d'atenció al client. En hostaleria, es valoren altament els idiomes, sent imprescindible l'anglès per accedir a determinats llocs de treball. En qualsevol cas, per accedir al mercat laboral aquest Nadal, l'actitud és tan important com l'aptitud.


Comentaris

envia el comentari