IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El nombre de milionaris s'incrementa a Catalunya tot i la crisi econòmica

Més de 31.000 catalans tenen un patrimoni igual o superior al milió d'euros

Imatge d'Isak Andic, el català amb més patrimoni econòmic i un capital de 3.800 milions d'euros | Libertad Digital

Tot i la crisi econòmica que està patint el país des de fa gairebé deu anys, Catalunya ha vist incrementar el nombre de persones riques. Concretament, l'any 2014 va haver-hi 31.374 persones amb un patrimoni superior al milió d'euros, és a dir 2.600 més que a l'últim recull del 212. De fet, tal com explica el Periódico, Catalunya és la comunitat més rica d'Espanya, i acull les grans fortunes d'Isak Andic, fundador de Mango i el català amb més patrimoni, un capital de 3.800 milions d'euros segons Forbes; la família Carulla, propietària de Gallina Blanca i Agroalimen; la família Lara Bosch, d'Antena 3 i el grup Planeta; o Ricardo Portabella Peralta, de Danone.

Si es tenen en compte només les persones amb un patrimoni més alt, superior als 30 milions d'euros, les xifres també han augmentat en els últims anys, passant dels 111 noms de l'any 2012 als 123 del 2014. Aquesta quantitat, a més, suposa una quarta part de totes les persones que superen els 30 milions d'euros en patrimoni a tot l'Estat espanyol, i sense comptar a Madrid, on aquesta declaració no es presenta. L'increment és encara més evident si analitzem les dades del 2006, abans de l'esclat de la crisi econòmica, quan a Catalunya «només» hi havia 46 persones amb més de 30 milions d'euros.

Una de les causes d'aquest augment de persones declarants amb més poder adquisitiu la podem trobar a l'amnistia fiscal que el govern espanyol va aprovar el 2012, i que ha permès reconèixer de manera legal alguns béns que abans eren ocults. L'Agència Tributària de Catalunya ha assegurat que els últims mesos ha intensificat el control d'impostos del patrimoni, mitjançant un increment del 39% en les inspeccions, gestions i sancions que s'han realitzat entre gener i octubre del 2016. 


Comentaris

envia el comentari