T'ENCANTA SÁLVAME?

Uneix-te al nou grup de Facebook per a comentar, cotillejar i disfrutar amb Sálvame. CLICA AQUÍ, t'encantarà!

URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

El nou director de TV3 aposta per una televisió que «entretingui més» per competir amb les privades

Vicent Sanchis aposta per potenciar l'entreteniment, especialitat de Telecinco, tot i que vol evitar «la televisió porqueria»
Vicent Sanchis, al seu despatx de TV3 | CatalunyaDiari.cat

 

Vicent Sanchis (València, 1961) va ser nomenat fa poc més de dues setmanes nou director de TV3. La pèrdua del lideratge els dos primers mesos del 2017 i la graella de la nova temporada són els reptes que ara mateix té sobre la taula. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Sanchis ha refermat la necessitat que la televisió pública recuperi l'ambició pel lideratge de l'audiència i aposta per una major «agilitat, risc i transgressió», conscient de la lluita desigual respecte a les televisions privades, les principals competidores.

«Estem en una cursa de sacs i portem una cama lligada», ha precisat. En aquesta línia, aposta per una televisió que «entretingui més» i assegura que no li espanta una graella més «comercial» lluny, això sí, de la televisió porqueria. En paral·lel, pretén tenir la «màxima col·laboració» amb les televisions valenciana i balear. Per Sanchis, TV3 no disposa ni dels recursos ni de l'agilitat que té la competència i assegura que els mitjans públics no tenen la «falta d'escrúpols» de les cadenes privades. «Algunes veus dins la casa diuen que falten recursos, jo dic que manca agilitat», ha precisat. La flexibilitat a la graella és, precisament, l'ingredient principal per perfilar la nova programació, basada en la idea que TV3 ha «d'entretenir més».

 

«No es pot mantenir un programa fantasma només perquè no tinguem capacitat de reaccionar o perquè haguem fet una determinada aposta, no m'hi resigno», ha reblat. En aquest sentit, ha garantit una televisió més desenfadada sense creuar línies vermelles. «No es tracta de convertir això en un 'guinyol', sinó de recuperar la tradició de fer-ho bé», ha insistit. La principal feina es concentrarà en les franges fora de l'hora punta, que els últims mesos «han perdut molta força». El programa 'Els Matins', per exemple, és un dels que canviarà la propera temporada. La segona part de l'espai —més dedicat a l'entreteniment— ha anat perdent televidents i cal trobar una nova «fórmula». Un cas similar és el de 'Divendres' que, d'entrada, la televisió pública proposa externalitzar a una productora la propera temporada.

Encara sense data d'estrena, TV3 i IB3 tenen a punt el programa conjunt 'No perdis el compàs', la primera gran coproducció d'entreteniment familiar entre les dues televisions públiques. El programa tindrà una durada de dues hores i s'emetrà setmanalment. Aquesta és només una primera experiència que, en un futur, hauria de créixer. Segons Sanchis, les televisions públiques balears, catalana i la futura valenciana poden compartir programació i, per tant, aposta per la «màxima col·laboració» entre mitjans. Preguntat sobre la reciprocitat, reconeix que és una iniciativa que és responsabilitat dels governs, però que és indispensable per a «l'enfortiment» de la cultura i la llengua. «Per nosaltres no hi haurà cap limitació», ha reblat. Entre les propostes per reformular amb vistes al futur, el nou director treballarà perquè la cultura «divulgativa» i «popular» s'insereixi de manera estable a la graella de TV3 i s'obre a estudiar la possibilitat de recuperar un canal cultural «dins les possibilitats pressupostàries».

 

L'arribada de Sanchis al capdavant de la televisió pública ha estat envoltada de polèmica. En aquest sentit, el nou director de TV3 entoma les crítiques com la prova que molta gent es preocupa per la casa. Amb tot, en la mateixa entrevista ha reiterat que no és cap «càrrec de confiança de ningú». Quant a la proposta de reprovació a Sanchis que el Parlament votarà la setmana que ve a iniciativa de CSQP, el periodista ho ha qualificat de «paradoxa estranya», especialment, assegura, si prové de grups que clamen a favor de la «desgovernamentalització dels mitjans públics». Així mateix, però, entén que la cambra catalana ha de poder-ho «fiscalitzar tot».