El parany de guanyar la loteria

Totes les expectatives que ens fem en somiar amb aquest premi poden ser perjudicials

Celebració premi loteria | Blog sorteopremios

Una de les frases més repetides quan imaginem que ens toca el «gordo» és deixar el treball i no veure mai més al nostre cap, però realment ho duríem a terme?. Una enquesta publicada per Gallup, fa uns anys, reflectia que dos terços dels ciutadans d'Estat Units continuarien amb els seus treballs si guanyessin aquest anhelat premi. Així doncs, aquest estudi posa en dubte aquesta idea d'abandonar definitivament el nostre lloc de treball, ja que segons aquest qüestionari, gairebé la meitat dels treballadors seguirien aguantant al seu cap fins i tot amb un compte corrent ple de zeros.

Encara que la majoria de persones creu que l'objectiu principal de treballar és guanyar diners, existeixen motivacions més profundes que no es tenen en compte quan somiem amb un futur milionari. Un exemple pot ser Ketih, un empresari de Silicon Valley, que segons va declarar a la BBC, després d'adquirir una gran quantitat financera i gastar-la en frivolitats, li va costar molt poder gaudir de debò de la seva nova vida. Segons aquest empresari, el tenir un treball ens dóna un cert valor que és necessari per ser feliç. Altres exemples rellevants poden ser Mark Zuckerberg, Bill Gates, Carlos Slim o Jeff Bezos, que fins i tot amb una bona situació econòmica no van deixar de treballar.

Segons una anàlisi del professor Timothy Judge, de l'escola de negocis de la Universitat de Florida, a llarg termini, la satisfacció laboral prové de les relacions amb els companys, la possibilitat d'emprar el nostre esforç en projectes amb significat o poder desenvolupar la nostra faceta de líders. A més, Brooke Harrington, professora de l'escola de negocis de Copenhage, afirma que el treball ens ofereix una identitat, «perdem estatus quan no tenim una ocupació».

És important esmentar també la solitud com a part negativa d'aquest canvi econòmic tan radical. És molt comú que a algunes persones els afecti aquesta fortuna, és el que anomenem «Síndrome de la Riquesa Sobtada», que suposa una pèrdua d'identitat acompanyada d'una profunda solitud i frustració. És per això, que hem de pensar millor el que somiem si guanyem el «gordo» i planificar molt bé com enfocar el nostre nou estat.


Comentaris

envia el comentari