IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El parc de Glòries de Barcelona començarà a construir-se el 2018 per 42 milions d'euros

Elimina el mirador elevat i inclourà un espai per a fires, zones infantils i de gossos

Imatge del futur parc de la plaça de les Glòries de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona preveu començar a construir el parc de la plaça Glòries en el primer semestre del 2018, i se'n destinaran uns 42 milions d'euros, un 40% més del pressupost inicial. Segons va explicar en roda de premsa la tinent d'alcalde ,Janet Sanz, el metre quadrat tindrà un cost d'uns 290 euros, «una xifra bastant similar» a la de les urbanitzacions d'altres espais i carrers. El futur parc, que es va presentar als veïns ahir dijous, 19 de gener, «manté l'essencial del projecte inicial de la Canòpia Urbana» —que va guanyar un concurs internacional el 2013— però s'ha adaptat a les peticions veïnals, incorporant diversos espais, com ara zones de jocs infantils, dues zones per a gossos, i una altra per situar fires de ciutat.

La redacció del projecte executiu finalitzarà al juny i les obres s'iniciaran el primer semestre de l'any que ve, començant per la part central sobre la Gran Via i abans que s'acabin els túnels, ha dit Sanz, que ha ressaltat que, encara que les obres comencin en 2018, probablement el parc no estarà acabat aquest mateix any. La tinent d'alcalde ha assegurat que l'espai serà «un pulmó verd i també un parc de proximitat, perquè permet cosir barris que històricament han estat separats» per infraestructures que només permetien el pas de vehicles i no estaven destinades a l'ús ciutadà.

Preguntada per l'augment del cost —el projecte original es preveia de 30 milions—, ha explicat que ha augmentat per incorporar les propostes ciutadanes a la inicial, «que era molt senzilleta i no tenia concretats els usos ciutadans i els elements urbans que s'han decidit. «Passem d'un projecte que va guanyar un concurs a un projecte parlat amb els veïns», ha defensat Sanz, que ha recordat que el parc, de 9,5 hectàrees, reivindica elements històrics com el Rec Comtal i el patrimoni industrial, amb les antigues Fàbrica de Paraigües i la Sucrera.

Imatge del futur parc de la plaça de les Glòries de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

El parc inclourà un gran espai obert, espais verds, circuits didàctics i d'esport, una zona per a espectacles, pistes de bàsquet, de ball i patinatge, camps de petanca, un àmbit polivalent per celebrar fires de barri, un espai d'aigua sobre paviment, horts associatius, un espai polivalent elevat amb vista sobre la Gran Via, i una rambla com a espai de passeig en la qual es podran situar fires de ciutat. Respecte al projecte inicial, la proposta suprimeix el mirador elevat amb forma d'escala de caragol al centre perquè els veïns han apostat per altres opcions, i Sanz ha assegurat que el pla previst «no és que sigui diferent de l'inicial, sinó que es complementa amb la mirada dels veïns. A Canòpia Urbana li afegim la participació i la concreció»

 

Preguntada pel pas del tramvia, ha assenyalat que el document ja aprovat en Comissió de Govern preveu que envolti el parc —el regidor d'Arquitectura, el socialista Daniel Mòdol, aposta perquè el travessi— per garantir la connexió amb les diverses línies d'autobús en el bescanviador que es preveu davant del Disseny Hub, una opció que recolzen els veïns. Sobre la construcció dels túnels, ha garantit que es mantenen els calendaris i el cost, encara que estan debatent amb els veïns «opcions possibles sobre les problemàtiques que van motivar fer els túnels», vinculades a la mobilitat.

Imatge del futur parc de la plaça de les Glòries de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Comentaris

envia el comentari