ÚLTIMA HORA

➡ El TSJC manté provisionalment la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 14-F

El pare de Nadia: «No vaig anar a Houston, vaig portar a la meva filla a curanderos»

Fernando Blanco també ha reconegut que va enganyar la seva dona amb la malaltia de la nena

Després de descobrir-se el frau de la malaltia estranya de Nadia Nerea i el rebombori que s'ha creat durant els últims dies, ara el pare de la nena comença a donar explicacions. Fernando Blanco ha dit, en declaracions al programa Espejo Público d'Antena 3, que «ha enganyat la seva dona» quan li deia que anava a visitar metges als Estats Units i que en realitat portava la menor a curanderos.

  

  

L'home també ha reconegut que «hi ha parts de la història que he exagerat per temor a perdre la meva filla» i que part dels diners que ha aconseguit recaptar —en total han estat 301.000 euros des del 2008— els ha gastat amb les visites als curanderos. Blanco ja ha començat a retornar tots els diners i ha demanat, repetides vegades, perdó pel qual ha fet, tot i que sap que «serà impossible netejar la seva imatge». El pròxim dimecres, Blanco donarà més detalls als mitjans sobre el cas.

El frau surt a la llum

La família de Nadia Nerea, que viu a Fígols i Alinyà (Alt Urgell) va engegar una campanya de donacions l'any 2008, amb el pretext de demanar ajuda per curar la seva filla d'onze anys que pateix Tricotiodistrofia, una malaltia genètica sense cura del que se'n coneixen poc més d'un centenar de casos arreu del món i que comporta trastorns com un envelliment prematur, retard en el desenvolupament físic i mental i problemes a la pell i oculars, entre d'altres. La menor va ser diagnosticada de la malaltia l'any 2006. Fa pocs dies que ha sortit a la llum que aquesta campanya i la malaltia de la nena són un frau i els Mossos d'Esquadra segueixen investigant. En la campanya hi han participat cares molt conegudes com són Jordi Évole i Ana Pastor, que ja han demanat perdó a través de les xarxes per difondre la historia sense haver-la contrastat.


Comentaris

envia el comentari