El pare d'una de les víctimes de l'avió dels Alps parla dos anys després de la tragèdia

El gironí Narcís Motgé explica com els hi va canviar la vida aquell fatídic 24 de març de 2015

Imatge del lloc on es va estavellar l'avió. | bbc

Avui, 24 de març, es compleixen dos anys d'una de les tragèdies aèries més dures que s'han viscut al sud d'Europa. Aquell dia, el vol GWI 9525 de Germanwings que unia Barcelona i Düsseldorf s'estavellava als Alps francesos amb 149 persones a bord. Un d'ells era el fill del gironí Narcís Motgé Surroca, el Jordi, un enginyer de 37 anys amb un futur prometedor que, tal com explica el seu pare a 'El Periódico', va morir «assassinat».

Narcís forma part d'un grup de famílies que lluiten i continuaran «lluitant fins al final, perquè s'imposi la veritat, s'assumeixin responsabilitats i que una cosa així no pugui tornar a passar». Tot i que han passat dos anys, el temps no ha atenuat el seu dolor. «Estem malament, molt malament. Una gran tristesa ens devora. Hi ha dies menys dolents. El que no hi ha són dies bons. La meva dona mira sovint el rellotge a les 10 del matí i recorda els moments viscuts pel Jordi. És terrible. Teníem una vida fins al 24 de març de 2015 i una altra a partir d'aquell dia», explica fent evident la difícil situació amb què conviuen dia rere dia.

Pocs mesos abans d'aquell dia, el seu fill havia sigut nomenat responsable d'energies alternatives de la multinacional Weidmuller, fet que l'obligava a viatjar sovint a Alemanya des de Barcelona. «Tenia un futur molt brillant i prometedor. El dissabte següent havíem de decidir el dia del casament del Jordi i la Gemma, ja tenien els preparatius molt avançats», recorda amargament Narcís. Entre les moltes coses que compartia amb el Jordi hi havia la seva afició pels avions. A casa tenen un simulador de vols i diversos avions d'aeromodelisme que el seu fill feia anar amb «una gran habilitat». Ara, dos anys després, els familiars de les víctimes com el Narcís, segueixen lluitant per poder aclarir tota la veritat. «Confiem que la justícia francesa seguirà l'altíssim llistó marcat pel fiscal Brice Robin».


Comentaris

envia el comentari