El pare que va guiar la vida del seu fill amb cartes

Una història preciosa

Rafel. Foto: Flickr

Rafael Zohler tenia només 8 anys quan li van diagnosticar càncer al seu pare, que tenia 27 anys. El seu pare sabia que era terminal i que moriria; però va decidir no dir res al seu fill. Durant els últims dies, van fer plans, van jugar i van parlar d'aventures futures. Com era d'esperar, quan el seu pare va morir, el petit Rafael va quedar destrossat.

  

  

  

  

Fill meu:

  

  

Quan llegeixis això, ja hauré mort. Perdona per no haver-te dit la veritat. No te la vaig dir perquè no volia veure't plorar. Va ser la meva decisió. Crec que una persona que s'enfronta a la mort pot permetre ser una mica egoista. Hi ha tantes coses que vull ensenyar-te, tantes que no pots comprendre ara. Per això t'he escrit aquestes cartes.

  

  

Si us plau, obre-en el moment que et vaig indicar en el sobre, està bé? És el nostre pacte secret. T'estimo. Té cura a la mare. Ara ets l'home de la casa.

  

  

Amb amor,

  

  

El teu pare

  

  

PD No hi ha cartes per a la teva mare; a ella li he deixat el cotxe».

  

  

  

  

«Parla amb ella i demana-li perdó. No sé qui dels dos va començar i qui té la raó, però conec a la teva mare. Parla amb ella i disculpa't. És el millor que pots fer.

  

  

Ella és la teva mare i t'estima més que a ningú al món. Sabies que ella et va donar a llum sense cap anestèsia perquè algú li va explicar que era millor per a tu? Alguna vegada has vist una dona parint? Necessites més proves del seu amor?

  

  

Demana disculpes i ella et perdonarà.

  

  

T'estimo.

  

  

El teu pare ».

  

Una de les més divertides -i més esperades- era la que estava dins del sobre «Quan perdis la virginitat»:

  

  

«Felicitats, fill meu!

  

  

No et preocupis, aquestes coses milloren amb el temps. La primera vegada és una mica difícil. La meva primera vegada va ser amb una dona molt poc atractiva, que a més tenia molta més experiència que jo.

  

  

Tinc por que vagis a la teva mare a preguntar-li què significa "virginitat" a llegir el que posa al sobre ...

  

  

Amb amor,

  

  

El teu pare»

Les cartes van acompanyar, algunes eren per moments de celebració, com quan va ser pare i altres, per passar moments complicats. D'altres, no van arribar mai a obrir-se, com el sobre que contenia «Si t'adones que ets gai». Les paraules del seu pare van guiar a Rafael pels bons i mals temps; fins que va obrir la carta aquell dia en què gairebé tots tenim por. A l'avançada edat de 85 anys, envoltat d'aparells i tubs a l'hospital, en les seves últimes hores, Rafael va obrir l'última carta, titulat «Quan t'arribi l'hora»

  

  

«Tant de bo que estiguis llegint aquesta carta a una edat molt avançada. Aquesta va ser la primera carta que vaig escriure fa tants anys i va ser la més fàcil. Vaig deixar de banda el dolor que sentia per perdre't. Crec que un comença a veure tot més clar quan va arribant al final de la seva vida. Un pot ser més directe.

  

  

En els últims dies he pensat molt sobre la meva vida. Va ser curta, però bonica. Vaig ser el teu pare, el marit de la teva mare; ¿Què més podria demanar? Amb aquests regals, puc anar-me'n en pau, i ara ha arribat el moment que tu trobis la pau.

  

  

El meu únic consell és: no tinguis por.

  

  

P.D. Et trobo a faltar».

Comentaris

envia el comentari