IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Parlament insta el Congrés a legalitzar l’eutanàsia

Hi portarà una proposta de llei

Imatge d'arxiu | Cedida

El Parlament de Catalunya ha aprovat, aquest dijous, una moció en què es convida el Congrés dels Diputats a «modificar la legislació actual» i tramitar una proposta de llei «de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi» presentada per diversos grups parlamentaris. Aquesta part ha rebut el suport de JxSí, PSC, CSQP i la CUP, mentre que el PPC ha votat en contra i C's ha preferit abstenir-se. El que tothom ha aprovat per unanimitat és la part en què s'insta el Govern a crear en aquest 2017 «un observatori de la mort que pugui recollir totes les dades referents a la informació cabdal com el lloc i les circumstàncies en què mor la gent a Catalunya, per poder extreure conclusions i propostes de millora sobre l'ajuda i accés a tractaments o serveis per estendre les garanties del dret a una mort digna».

La mateixa moció ha aprovat també —de nou amb el vot en contra del PPC i l'abstenció de C's— el «suport» del Parlament per tal que «a Catalunya es faciliti una mort digna a tota persona que, en situació de patiment insuportable, en plena possessió de les seves facultats per decidir, expressa el seu desig de morir i sol·licita ajuda per fer-ho».

La resta del text que s'ha votat ha rebut el suport unànime de tots els grups, tot i que toca qüestions menys espinoses. Així, la moció aprovada insta el Govern de la Generalitat «a garantir l'accés universal a les cures pal·liatives, amb equitat territorial, tots els dies de l'any i les 24h del dia». En aquest sentit, es demana «garantir que les cures pal·liatives s'incorporen en la formació i actuació de tots els equips sanitaris».

Igualment, es demana fomentar que «a través del Departament de Treball i Afers Socials, en els serveis residencials es posi a disposició dels residents i familiars el DVA fomentant el diàleg actiu amb els residents i els seus familiars».


Comentaris

envia el comentari