IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El pediatre Enrique Orschanski escriu una emotiva carta dedicada als avis

«Els avis construeixen infàncies, en silenci i cada dia» afirma l'argentí a l'escrit que ha emocionat a milers de persones

«Els nens que tenen avis estan molt més a prop de la felicitat»| cedida

Enrique Orschanski, conegut pediatre argentí, ha escrit un article molt emotiu en què parla sobre la figura dels avis i tot el que aquests representen per als seus néts, sobretot, quan encara són infants. La carta del pediatre ha estat publicada per Rolloid, i milers de persones ja l'han compartit i s'han emocionat amb ella. A continuació, us deixem alguns fragments de l'escrit.

Els avis no només cuiden, són el tronc de la família que aporta coses que els pares no sempre distingeixen: pertinença i identitat. La majoria dels avis sent adoració pels seus néts. És fàcil veure que les fotos dels fills van sent reemplaçades per les d'aquests. Els avis expliquen històries de quan ells eren petits. Amb cada paraula, les arrels es fan més profundes; la identitat, més probable.

Els avis construeixen infàncies, en silenci i cada dia. Són incomparables còmplices de secrets. Malcrien professionalment perquè no han de donar compte a ningú dels seus actes. Consideren, amb autoritat, que la memòria és la capacitat d'oblidar algunes coses. Per això no recorden que les mateixes gràcies dels seus néts, les van fer els seus fills al seu dia. Però llavors, no les veien perquè estaven preocupats per educar-los.

Alguns encara saben jugar a coses que no s'endollen. El menjar que ells preparen és el més bo; fins i tot si és comprat. Els avis sempre fan olor d'avi. No és pel perfum que fan servir, són així. O no recordem la seva aroma per sempre? Els nens que tenen avis estan molt més a prop de la felicitat. Els que els tenen lluny, haurien de buscar-se'n un, sempre hi ha algun avi amb ganes de tenir néts. Finalment, perquè ho sàpiga tothom: Els avis mai moren, només es fan invisibles!


Comentaris

envia el comentari